Обов’язкова дошкільна освіта для дітей п’ятирічного віку: що змінилося за рік реформи на Тернопіллі?

Поділитися

У четвер, 9 червня 2011 року, відбудеться ВИЇЗНА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ, присвячена підведенню проміжних результатів проекту «На допомогу дошкільним закладам Тернопільщини», який впроваджується на теренах області  Тернопільською обласною  Асоціацією Жінок за фінансової підтримки   Міжнародного фонду  «Відродження».

 

Представники ЗМІ матимуть змогу відвідати  дитячий  дошкільний заклад в селі Великі Дедеркали Шумського  району, обговорити проблемні питання  реалізації державної стратегії обов’язковості п’ятирічної дошкільної освіти,   ознайомитися  з матеріально-технічною базою закладу, поспілкуватися з педколективом та маленькими вихованцями садочку, а також їх батьками.

Участь у заході візьмуть представники місцевої  та районної влади, представники обласного управління освіти та науки Тернопільської ОДА.

ДОВІДКОВО. Проект «На допомогу дошкільним закладам Тернопільщини»  впроваджується в області з жовтня минулого року. У рамках проекту  покращено санітарні умови і матеріально-технічне оснащення у п’яти дошкільних закладах Тернопільщини, зокрема, у селах  Великі Дедеркали Шумського району, Гуштин Борщівського району, Цвітова Бучацького району, Устечко Заліщицького району, дошкільного закладу №34 м.Тернополя. За кошти  МФВ   придбано товари, організовано роботи, послуги на загальну суму понад 200 тисяч гривень, зокрема, закуплено пральні машини, постільні комплекти, меблі, іграшки, проведено ремонти дитячих  ігрових  майданчиків,  харчоблоків, тощо.

В програмі заходу – оглядова екскурсія центральною частиною села Великі Дедеркали (село – батьківщина відомого польського політика і філософа Гуґо Коллонтая. Перша згадка про Дедеркали в документах датується  1545 роком як власність шляхетського роду Дедеркало-Волковських), заплановано знайомство з  монастирським бароковим комплексом.

 

 

Від’їзд учасників до місця проведення заходу:  9 червня  о 9.00  від готелю «Тернопіль»

 

Орієнтовний час повернення у Тернопіль  –  15.30 – 16.00

 

Попередня реєстрація триває до 18 години середи за телефоном: 0985843049 (Лариса)

Орест Муц: Якщо Фірташ виразить бажання балотуватися від Заліщицького округу, ми зробимо все, щоб він представляв його у ВР

9 червня у краєзнавчому музеї презентують монографію історика Миколи Посівнича “Воєнно-політична діяльність ОУН у 1929-1939 рр.”