А де різниця?.. або знайди 6 відмінностей

Поділитися

А де різниця?.. або знайди 6 відмінностей

Те, що відбувається в нашому місті, чомусь все більше мені нагадує те, що відбувається в цілому по Україні. Днями читав відповідь прес-служби Тернопільської міської ради, до народного депутата Анатолія Гриценка і дізнався для себе багато цікавого… На дифірамби самим собі наша місцева влада епітетів не пошкодувала, але чи справді в нас все так добре, і чи справді вони чимось відрізняються від тої «злочинної влади», яку постійно згадують…

1. Можливості у прийнятті рішень.
Як в Верховній Раді України більшість складають «регіонали», так і в Тернопільській міській раді більшість у «свободівців».

2. Оцінка власної роботи.
Станом на сьогодні як одні, так і другі користуються однаковою риторикою: «А ви знаєте, який стан справ залишили нам наші попередники???».

3. Брехня (цинізм).
Найбільша біда не в тому, що і перші і другі не знають що робити і як робити, а найбільша біда в тому, що і перші і другі брешуть (інформація яка виходила від міського голови про витрати на прибирання снігу в цьому році, інформація про те, що з 1 травня мав будуватись сміттєпереробний завод, а в перший місяць роботи мала вже стояти сміттєсортувальна лінія, інформація про пільговий проїзд для пільговиків, якого досі нема, хоча новий конкурс серед перевізників вже проведений).

4. Ситуація в освіті.
Я впевнений, всім відомі ситуації з закриття україномовних шкіл в Донецьку, Луганську чи Криму. Тернопіль далеко не втік: були намагання закрити школи в мікрорайонах «Пронятин», «Кутківці», школу ДПЮ перенести в непристосоване для цього приміщення, а зараз під загрозою закриття опинилась дитячо-юнацька спортивна школа «Екстрім» (гірськолижний спорт та фрістайл), до слова одна із найуспішніших гірськолижних шкіл країни, на основі якої формується збірна України з цих видів спорту.

5. Ставлення до ЗМІ.
Приклади непрозорості та тиску на журналістів знайшли своє місце вже і в Тернополі. Почалось з того, що знімальну групу місцевого каналу ІНТБ не пускали на засідання виконавчого комітету, а ситуація, яка трапилась кілька днів тому з представниками цього ж телеканалу біля Палацу Спорту, взагалі зроблена в кращих традиціях охорони Президента…

6. Події на 9 травня.
Партії регіонів вигідні скандальні події 9 травня, тому що падають їхні електоральні настрої на Сході та в Центрі, тому їх треба чимось «витягувати», та й для того, щоб відвернути увагу людей від питань «насущних». А в Тернополі у ВО «Свобода» мета така ж: підняти рейтинг, та відвернути увагу від «супер ефективного» керівництва містом…

Напрошується висновок, що народний депутат Муц Орест Павлович, напевне, був правий – в черзі за грошима в тій самій касі «Свобода» та регіонали продовжують стояти разом….

Підтвердження моїм роздумам – від авторитетного журналіста тут: http://zik.ua/ua/news/2011/06/02/291193

Продаж на аукціоні 3 об’єктів на загальну суму 560000 гривень

У Теребовлі відзначили 50-річчя від дня заснування відділу духових інструментів місцевого училища культури