Американські вчені створили нові ліки від раку

Поділитися

Американські вчені на з’їзді Американського товариства клінічної онкології заявили про створення трьох препаратів, розроблених для лікування раку шкіри і грудей.

Найбільшу увагу лікарів привернув препарат Вермурафеніб, що впливає на генетичну мутацію в клітці, яка приблизно в половині випадків є причиною захворювання на меланому. У США від цього захворювання щорічно вмирають близько дев’яти тисяч людей.

“У тестуванні нового препарату взяли участь 675 хворих у різних країнах, у яких була виявлена ​​неоперабельна меланома в прогресуючій стадії. У ході клінічних випробувань дослідники порівнювали дію Вермурафеніба з Декарбазіном, препаратом, використовуваним в хіміотерапії при лікуванні раку шкіри. З тих хворих, яким двічі в день давали таблетки Вермурафеніб, через півроку живими залишилися 84 відсотки”, – заявив керівник проекту доктор Пол Чепмен з нью-йоркського Центру ракових досліджень імені Слоуна Кеттерінга,

Чепмен вважає цей результат разючим і вкрай важливим статистично.

За даними медиків, новий препарат може бути схвалений Федеральним управлінням з лікарських препаратів США і з’явиться на ринку вже через півроку.

Інший представлений в Чикаго антираковий препарат Ервой стимулює імунну систему організму на боротьбу з метастатичною меланомою і вже схвалений федеральними органами.

Його застосування дозволило на третину збільшити виживання хворих цим різновидом меланоми. Вартість повного тримісячного курсу лікування становить 120 тисяч доларів.

Третій препарат – Аромазин – удвічі знижує ризик захворювання на рак грудей і дає менше побічних ефектів у порівнянні з іншими вже схваленими медикаментозними засобами. Вміщені в ньому інгібітори ферменту ароматази блокують утворення естрогену – гормону, що сприяє зростанню пухлин молочної залози.

Нагадаємо, раніше група британських вчених їх Університету Східної Англії виявила ген, відповідальний за розповсюдження ракових клітин в організмі.

Блокування цього гена може виявитися універсальними ліками від злоякісних пухлин, у тому числі на пізніх стадіях захворювання, повідомляє  TCH

На Тернопільщині з’явилися три нові заповідні об’єкти

5 червня в Тернополі відзначали 55-річний ювілей керуючого Тернопільсько-Кременецькою єпархією УПЦ Київського Патріархату, Високопреосвященного архиєпископа Іова