До святкування 10-ої річниці візиту Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну долучиться і Тернопільщина

Поділитися

Україна відзначає 10-у річницю візиту Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ. Візит Івана-Павла ІІ для мільйонів українців справді став моментом духовного піднесення, привніс сподівання на добрі зміни. У Києві та Львові 24-26 червня проходитимуть головні святкування з нагоди такого ювілею. Представники Української греко-католицької та римо-католицької церкви проводитимуть 24-26 червня у Львові зустрічі з молоддю, тематичні вечори, розповсюдять книги, газети і журнали про  Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ, а також розгорнуть виставку фотографій Папи із його висловами. На Тернопіллі  поїздку паломників на святкування у Львів організовує громадський рух «Зарваницька ініціатива», членом якого я є.

На мою думку, приїзд Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну – це була і досі залишається не пересічною подією. 10 років тому я радів і радію до тепер, що наш народ отримав благословення від такої справді величної людини. Відтак, ми не можемо забути про візит Папи, а маємо щоразу святкувати річниці від того великого дня. Тому громадський рух «Зарваницька ініціатива» не залишається осторонь. Ми, звертатимемося до всіх представників органів виконавчої влади Тернопілля, місцевого самоврядування, аби маскимально сприяти парафіям, єпархіям,  щоб організаційно забезпечити виїзд віруючих українських католиків, і греко-католиків, і всіх бажаючих, незалежно від конфесійної приналежності, на ці урочистості, зокрема на урочисту літургію, яка відбудеться 26 червня у Львові.

На таку велику справу, як допомога мешканцям Тернопільщини відвідати святкування у Львові, усіх нас поблагословив Єпарх Тернопільсько-Зборівський Української греко-католицької церкви Кир Василій Семенюк.

Як розповів мій “союзник”, духовний провідник громадського руху «Зарваницька ініціатива» отець Іван Гуня – “це надзвичайно важлива подія – приїзд Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну. Це було дуже важливо для нас, бо це був перший візит Папи в Україну, не враховуючи того, що були Папи на засланні. Наприклад, Папа Климентій був на території сьогоднішньої України в Криму. А перший такий візит, пастирський візит і як візит глави держави Ватикан в Україну – це візит Івана Павла ІІ».

З вечора п’ятниці, 24 червня, у Львові починаються святкування. Триденна програма буде насиченою та цікавою і для молоді, і для старших людей, тож запрошуємо усіх відвідати місця, куди 10 років тому приїжджав Блаженний Папа Римський Іван Павло ІІ.

Оголошено конкурс з продажу пакета акцій ПАТ „Тернопільський радіозавод „Оріон”

УНП закликає не піддаватись на провокації 22 червня і молитвою вшанувати полеглих