До вихованців Петриківського дитячого будинку «Пресвята родина» 7 червня завітали представники обласного та Тернопільського міськрайонного центрів зайнятості

Поділитися

Вони привезли із собою солодкі подарунки та канцтовари, що знадобляться дітям у наступному навчальному році.
А ще директор міськрайцентру зайнятості Анатолій Куриляк презентував юним «Профорієнтаційний щоденник школяра», розроблений фахівцями Міносвіти та Державного центру зайнятості.
– Це унікальне видання, – сказав Анатолій Васильович. – Адже слугує і як звичайний щоденник для записування розкладів занять та домашніх завдань, і водночас як профорієнтаційний посібник та довідник. Він допоможе зорієнтуватися, яку професію слід обрати, щоб вона не тільки була до душі, а й користувалася попитом на вітчизняному ринку праці. У цьому щоденнику є контактні дані реальних молодих людей, які вже визначилися з фахом і можуть дати конкретні профорієнтаційні поради усім, хто до них звернеться. Використання цього щоденника розширює уявлення та початкові знання про світ праці, перспективи розвитку кар’єри, про послуги служби зайнятості. Крім того, видання знайомить з правилами дорожнього руху, радить як надати першу медичну допомогу, інформує про заборонені для підлітків професії, про захист інтересів дітей відповідно до Конвенції ООН про права дитини тощо.
Директор «Пресвятої родини» Андрій Паньків подякував обласній службі зайнятості за постійну увагу і піклування про долі дітей-сиріт.
– А «Профорієнтаційний щоденник школяра», – сказав він, – стане у пригоді не тільки вихованцям дитячого будинку, а й педагогам, бо саме вони допомагатимуть юним засвоювати викладений у щоденнику матеріал.

У неділю, 12 червня, Тернопільщину відвідає голова політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко

У наших сусідів брати Клички оголосили “Старт до успіху”