Молитвою та покладанням квітів представники влади та громадськості вшанують пам’ять жертв війни

Поділитися

Пропам’ятні заходи розпочнуться о 10 годині, в середу, 22 червня, на території меморіального комплексу «Пагорб Слави» у Старому парку Тернополя.

Представники християнських конфесій відправлять панахиду за жертвами війни. Квіти пам’яті та шани ляжуть до підніжжя Вічного вогню

Після цього заходи продовжаться на Микулинецькому кладовищі, біля могил фронтовиків та жертв політичних репресій.

Під час засідання організаційного комітету з нагоди Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни, яке відбулося 17 червня у облдержадміністрації, за участю заступника голови ОДА Петра Гоча та заступника голови облради Олега Боберського, йшлося також й про інші заходи.

Зокрема було погоджено проведення у вівторок, 21 червня, в обласному архіві документальної виставки, присвяченої 70-ій річниці початку війни.

Крім того було дано доручення фахівцям головного управління праці та соціального захисту населення ОДА провести обстеження матеріально-побутових умов проживання ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та учасників національно-визвольних рухів з метою вивчення стану їх соціально-побутового забезпечення, медичного обслуговування.

Ще однією ініціативою є створення зведеного каталогу пам’ятників, присвячених учасникам бойових дій та подіям військової доби, які знаходяться на території області.

Анатолій Дністровий і видавництво «Грані-Т» відвідали Тернопіль

Що насправді криється під затією “чемпіонат Європи з водо-моторних видів спорту”