Митниця переходить на електронне декларування. Подробиці на сайті www.customs.gov.ua На Тернопільщині 11 підприємств вже скористалися цією послугою

Поділитися

А митне електронне декларування товарів вже більше 2 місяців впроваджують в Україні. На Тернопільщині 11 підприємств вже скористалися цією послугою. Таке декларування значно спрощує процедуру та економить час не лише працівникам митниці, а й підприємцям, розповіли у Тернопільській митниці.

Вадим ХМАРОВ начальник Тернопільської митниці

У нас на сьогодні є 11 структур, 11 фірм, які отримали електронний цифровий підпис і які подають документи не в паперовому вигляді, які не ходять на митницю, які не бігають, не чекають, коли декларація буде оформлена, а які в електронному вигляді, через мережу інтернет, по захищених каналах передали нам попередню копію повідомлення, ми її прийняли і через 2 години часу повернули її з підписом суб’єкту господарювання, щоб він далі міг займатися своїми справами.

У недалекому майбутньому, розповів Вадим Хмаров, державна митниця планує повністю перейти на систему електронного декларування.

Вадим ХМАРОВ начальник Тернопільської митниці

Ми зараз реалізовуємо цю програму у віддалених підрозділах митних постах – це Чортків і сьогодні буде оформлене перше електронне попереднє повідомлення у віддаленому пості Збараж.

Ознайомитись із порядком підготовки та здійснення процедур електронного декларування можна на офіційному сайті Держмитслужби України – www.customs.gov.ua – розділ «Електронна митниця», повідомляє ‘ ТВ-4

Новий козир влади: повернення Ющенка

Максим Кідрук в Тернополі