На підмогу у вчиненні крадіжки зловмисник взяв неповнолітніх

Поділитися

Аби вкрасти з чужого господарства металеву шину, старший зі зловмисників взяв на підмогу двох школярів. Тепер доведеться відповідати за двома статтями Кримінального кодексу.
Частину другу статті 185 – крадіжка, вчинена групою осіб, слідчі Козівського райвідділу міліції інкримінують трьом жителям села Августівка та їхньому «наставнику» з Хороброва.
Повертаючись з рибалки, селяни вирішили навідатися до господарства, власники котрого живуть у місті і лише час від часу туди навідуються. Оглянувши чужі підсобні приміщення, непрохані гості помітили металеву шину. Ідея викрасти та здати рейку на металобрухт прийшла старшому з компанії – 46-річному жителю села Хоробрів. Але двигнути вдвох з 21-річним спільником металевий виріб було не під силу. Тож скласти компанію покликали молодшого брата спільника та його товариша. 15-ти та 16-ти річні школярі не відмовилися підзаробити. Злочинний намір реалізували. Вже наступного дня здали шину на металобрухт. Вилучені чотириста гривень витратили на власні потреби.
Господарі, котрі навідалися в село, аби засадити городи, помітили пропажу. За допомогою звернулися до працівників міліції. Оперативники швидко вийшли на слід крадії.
Після проведеного розслідування, в кримінальній справі найстаршого зловмисника, додалася ще одна стаття – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.
Міліціонери перевіряють причетність затриманих до вчинення інших протиправних діянь.

 

«Фронт Змін» Тернопілля закликає долучитися до спільної молитви за загиблих у роки Другої світової війни

У нагороду – дипломи, грамоти, премії…