Особливості служби військовослужбовців України у миротворчих військах на території інших країн

Поділитися

2 червня на базі  Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій буде проведено семінар на тему: «Особливості служби військовослужбовців України у миротворчих військах на території інших країн».

Національний комітет громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає», Інститут Політичної Освіти у партнерстві із Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією “Спілка Молодіжного Самоврядування” в рамках проекту «Транснаціональна мережа з захисту прав призовників: захист молоді в ситуації державної дискримінації», що реалізується в Україні ГО «Центр Громадянських Свобод» за підтримки Європейської Комісії  2 червня  у м. Тернополі  на базі Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій проводить семінар на тему: «Особливості служби військовослужбовців України у миротворчих військах на території інших країн».

Метою семінару є надати теоретичні та практичні знання молоді призовного віку  щодо служби у миротворчих військах на території інших країн, а також показати патріотизм та героїзм окремих її військовослужбовців, які загинули при виконанні військових обов’язків на прикладі Ігоря Киналя.

Учасниками семінару будуть студенти ВНЗ м. Тернополя, представники молодіжних громадських організацій, органів студентського самоврядування, суспільно-активна молодь, яка цікавиться проблематикою служби в армії віком 17-25 років.

До проведення семінару будуть запрошені працівники Тернопільського міського військового комісаріату, представники громадських організацій “Українська Спілка ветеранів Афганістану”, Спілки Офіцерів України, а також Ветеранів учасників миротворчих операцій.

В рамках семінару планується висвітлити теми особливостей проходження строкової служби, військової служби за контрактом, їх законодавчої бази, соціального забезпечення військовослужбовців; особливостей проходження військової служби в миротворчих контингентах під егідою ООН і НАТО та особливостей служби військовослужбовців України у бойових діях на території інших країн. Наприкінці семінару передбачається  зустріч із рідними та друзями ( тими, із ким він служив) Ігоря Киналя та покладання квітів до погруддя Ігоря Киналя  на будівлі  ЗОШ №3 м. Тернополя

Місце проведення: Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій ( ауд. 2.9., 2-ий поверх)

Початок семінару9.00 год.

Закінчення семінару15.00 год.

 

Координатор: Ігор Процик, голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації “Спілка Молодіжного Самоврядування”

Інвалід – не вирок

Що сказав Янукович Хоптяну?