Представників «Свободи» занадто багато на провладних телеканалах

Поділитися

Потужна присутність «Свободи» на провладних телеканалах не відповідає її реальниму впливом як регіональної політичної сили. Про це свідчить моніторинг.

За останні п’ять місяців представники «Свободи» були на 21 із 39 передач Кисельова на «Інтері» і Шустера на УТ-1. Такі дані власного моніторингу оприлюднило Інтернет-видання «Українська правда».

Так, за останні п’ять місяців представників ВО «Свобода» запрошували на 11 випусків програми “Велика політика” на каналі «Інтер» з 19-ти.

Також, звертає на себе увагу регулярна поява у програмі Савіка Шустера представників “Свободи”. Соратників Тягнибока запрошували на 10 програм, тобто вони також були присутні на кожному другому ефірі. Серед націоналістичних спікерів тут присутні ті ж самі Андрій Іллєнко та Юрій Михальчишин – вони були в ефірі по 3 рази. На двох програмах був сам Олег Тягнибок.

Слід пам’ятати, що «Інтер» перебуває у власності голови СБУ Хорошковського, а УТ-1 напряму контролюється Адміністрацією президента. 

Якщо повірити в те, що редакційна політика Кисельова регулюється адміністрацією президента руками російського політтехнолога Ігоря Шувалова, постійна присутність «Свободи» в ефірі має своє пояснення. Соратники Тягнибока покликані бути тим «націоналістичним» опудалом, яке має змушувати прихильників Віктора Януковича мобілізуватися перед обличчям «бандерівської загрози» і пробачати своєму президенту корупцію, інфляцію та кумівство. Ця технологія не нова, адже саме Шувалов реалізував у 2004 році сценарій, коли антисемітський виступ Тягнибока на горі Яворина був записаний камерою каналу “Інтер” і в подальшому використовувався для дискредитації Ющенка.

Загалом представники «Свободи» були на 21 із 39 передач Кисельова і Шустера. Це виглядає вкрай підозріло, враховуючи, що «Свобода» донедавна мала статус маргінальної партії, не представлена у парламенті і є фактично регіональною політичною силою, рейтинг якої значно нижче, ніж, наприклад, «Батьківщини» або «Фронту змін».

Канал «Інтер» працює з мешканцями східної України, переважно міськими, які складають ядро виборців Віктора Януковича. Для них і вигадана історія про націоналістів, втіленням яких є “Свобода” Тягнибока. Надаючи трибуну антиросійським політикам, канал «Інтер» підіграє Януковичу як головному гаранту дружніх стосунків з Москвою. Таким чином, відбувається заміщення пріоритетів у головах виборців. Особисті проблеми, пов’язані з низьким рівнем життя, мають відійти на другий план.

 

 

Ходить лелека парком “Топільче” у Тернополі (відео)

Як у Тернополі тестували «на прозорість» владу