Про безпечний відпочинок дітей дбають правоохоронці

Поділитися

Літо – улюблена пора усіх дітлахів. Саме в цей час розпочинаються шкільні канікули, діти більше вільного часу проводять на свіжому повітрі. Розпочали свою роботу й дитячі оздоровчі заклади та табори і тисячі маленьких туристів вирушили на відпочинок.
Літньої пори на посилений режим несення служби переходять й працівники кримінальної міліції у справах дітей.
З метою попередження правопорушень серед дітей, забезпечення належного громадського порядку, безпеки дітей і громадян на території закладів відпочинку та оздоровлення, місць концентрації молоді, проведення масових заходів у період літнього оздоровчого сезону 2011 року, з 1 червня по 31 серпня цього року тернопільські правоохоронці проводять комплекс загальнодержавних оперативно-профілактичних заходів “Літо-2011”.
Один з перших закладів, який відвідали працівники міліції, став обласний гастроентерологічний дитячий санаторій у місті Бережанах. Зараз там оздоровлюються понад сімдесят діток віком до 15 років. Серед них – вісімнадцять дітлахів зі школи-інтернату, що в селі Нове Село Підволочиського району.
З метою запобігання скоєння правопорушень, начальник обласного відділу кримінальної міліції у справах дітей Володимир Лапко провів профілактичну бесіду з неповнолітніми: розповів про адміністративну та кримінальну відповідальність, яка настає за скоєння тих чи інших протиправних діянь та навів приклади таких проступків. Діти з цікавістю прислухалися до настанов правоохоронців, цікавилися роботою підрозділу.
До слова, на території Тернопільщини протягом літа діятимуть 12 оздоровчих закладів та літніх таборів, кожен з яких відвідають працівники міліції.

У тернопільському педуніверситеті запрацював консультативний телефон “Літня екзаменаційна сесія”

Через воли круторогі в ізолятор привела дорога