Роздуми на тему фейсбука колишнього прес-секретаря Філарета єпископа Нестора

Поділитися

Дивлюсь на мій список друзів і не можу зрозуміти 2 речі:

1) для чого пропонувати дружбу людині, з якою ніколи не спілкуватимешся (мови не знаєш, взагалі спілкуватись не збираєшся)? Ну добре, хтось це зробив, щоб на стіні мене благословити (останнім часом і в реалі складається тенденція, що миряни благословляють архієрея, а не навпаки), а решта?

2) для чого ставити на аватарку ікону? Кожен з нас образ Божий, але з людиною я звик спілкуватись, а до ікони – молитись. А тут не знаєш що робити. Чи люди хочуть сказати що Христос чи Богородиця через них звіщають Свою волю у фейсбуці? Незрозуміло…

http://www.facebook.com

До речі

Єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор

(в миру Андрій Анатолійович Писик) народився 22 травня 1979 р. в смт. Підволочиськ Тернопільської області в родині службовців. В 1996 р. поступив на навчання в Київську Духовну Семінарію, після закінчення якої в 1999 р. продовжив навчання в Київській Духовній Академії. Завершив навчання в КДА в 2003 р. з присвоєнням вченого ступеня кандидата богослів’я за роботу «Досвід православної антропології в творіннях св. Отців та монашеській традиції». Того ж року призначений викладачем КДАіС.

26 жовтня 2000 р. намісником Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря єпископом Переяслав-Хмельницьким Димитрієм пострижений у чернецтво з нареченням імені Нестор – на честь преподобного Нестора Літописця. Того ж року рукоположений на ієродиякона, а 28 травня 2001 р. Святійший Патріархом Філаретом рукоположений на ієромонаха. З 10 листопада 2003 р. – секретар Патріарха, з 22 лютого 2005 р. – намісник Свято-Феодосіївського монастиря м. Києва.

Рішенням Священного Синоду від 28 лютого 2006 р. обраний на єпископа Тернопільського і Бучацького. Очолена Святішим Патріархом Філаретом архієрейська хіротонія відбулася 5 березня 2006 р. у Володимирському кафедральному соборі Києва.

Тернополянам покажуть інструкцію по застосуванню для кохання

Як даїшники проконтролювали тернопільські маршрутки і що з того вийшло