СБУ ліквідувала мережу українських хакерів, які зняли з банківських рахунків $72 млн

Поділитися

СБУ спільно з правоохоронними органами США, Великобританії, Франції, Німеччини, Кіпру і Латвії припинила діяльність угрупування хакерів, організованої громадянами України під прикриттям легальної комерційної структури.

Хакери через вірус «Conficer» отримували доступ до рахунків в іноземних банківських установах різних країн світу, знімали з них кошти та переводили їх у готівку з використанням банківських рахунків та міжнародних платіжних систем.

Отримані у такий спосіб кошти легалізовувались шляхом придбання рухомого та нерухомого майна. За попередніми оцінками, клієнтам банківських установ завдано шкоди на $72 млн.

За даними The New York Times, агенти ФБР працювали на території України спільно з СБУ ще з початку цього року. Також кілька представників американських спецслужб працювали у Естонії протягом минулого місяця.

21 червня в кількох країнах світу було проведено понад 30 обшуків (в Україні – 19). Іноземними партнерськими службами вилучено близько 30 серверів, правоохоронними органами Латвії затримано 2 особи. Накладено арешт на понад 40 рахунків у банківських установах Латвії та Кіпру.

Під час обшуків, проведених співробітниками СБ України в житлових приміщеннях, що належать встановленим членам злочинного угруповання та в орендованих ними офісах, вилучено понад 74 одиниці комп’ютерної техніки, близько 300 одиниць електронних носіїв інформації, документальні матеріали та грошові кошти.

Слідчими СБУ у Києві, Харкові та Луганську допитано 16 встановлених учасників міжнародного злочинного угруповання, у т.ч. його організаторів та координаторів.

Відбулося перше засідання регіональної Дорадчої ради в Тернопільській області

70% селян проти ринку землы