Сезон полуниць в Тернополі завершується

Поділитися

Не встиг сезон полуниць розпочатися, як вже завершується. Як розповідають «почаївські», надзвичайна спека винищила до половини врожаю. Сьогодні на ринку за кілограм полуниць торгували 15-22 гривні. Відро – 75-90 гривень. Більшість полуниць привезені із Закарпаття.

Для того, щоб закрутити 5 кілограм ягід, треба  стільки ж цукру. Благо, у «Сільпо» є «соціальний» по 8 гривень з копійками за кілограм. «Закрутка» виходить золотою. Самі жінки-продавці  кажуть, дешевше в магазині купити. Напевно, сьогодні. Бо взимку ціна «підскочить» до 35-40 гривень.

Як би там не було, але бабусі-матусі надзвичайно швиденько скуповували ягоди. О 9 годині ранку вже не можливо було знайти продавців з відрами ягід. А от черешень  на ринку, як казав кіт Матроскін, «завалісь». Перекупники шоковані таким напливом. Ціна впала до 10-12 гривень за кілограм. Ну вже дуже крупна ягода продається за 15 гривень. А от за вишні, які тільки-тільки з’явились, «правлять» усі 20 гривень. Заморські абрикоси спокушають дітлашню не підйомними для батьків 35-40 гривнями.

«Молода» бараболя вартує як кілограм полуниць. Найдешевша – дрібонька по 8 гривень. Стакан горошку -4 гривні. Помідори «кусаються» – 15 гривень за кілограм. А от огірки можна знайти і в тричі дешевше від «червоних».

Ціни на ковбаси без змін. Можна купити «Домашню» і за 30 гривень, але сумнівної якості, а можна й «люксусової» за 63. Так само й сардельки: є за 36, а є й за 50. Сир і сметана – без змін. Не жирний сир вартує 15 гривень, а жирний – 20. Літр сметани, залежно від того збирана чи сепараторна, коштує від 16 до 24 гривень.

Домашні яйця хоч і не дешеві, але не така страшна ціна. Як на свята: 6 гривень за десяток.

З овочів дуже дорогі буряк і морква – 15 гривень за кілограм. Весь ринок переповнений не вітчизняним продуктом.

Село очима соціологів

Аграрний бізнес надприбутковий, лише наші селяни не мають прибутків