Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну “потрусило” КРУ

Поділитися

Згідно з планом роботи на І квартал 2011 року Контрольно-ревізійним   управлінням проведено ревізію фінансово-господарської діяльності ДНЗ “Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну”  за період з 01.10.2007 по 01.03.2011.

Ревізією встановлено фінансових порушень на загальну суму 36,5 тис.гривень.

Зокрема, ревізією наявності фактів покриття видатків, пов’язаних з наданням платних послуг, за рахунок коштів загального фонду кошторису встановлено, що видатки на оплату послуг з теплопостачання, спожитих мешканцями гуртожитку, здійснювались із загального фонду кошторису. Разом з тим кошти, які надходили від мешканців гуртожитку за вказані послуги зараховувались до спеціального фонду кошторису навчального закладу. Це призвело до зайвого використання коштів загального фонду кошторису на суму 11 тис. гривень.

Ревізією дотримання законодавства при визначенні посадових окладів та ставок заробітної плати встановлено випадки завищення окремим працівникам  посадових окладів та надбавок за вислугу років, що призвело до незаконних витрат бюджетних коштів на заробітну плату та до соціальних фондів на суму 2,4 тис. гривень.

Перевіркою правильності нарахування стипендії учням встановлено непроведення  індексації стипендії пільговій категорії учнів (учні з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування) на суму 4,5 тис. грн. Крім того, учням пільгової категорії (дітям-сиротам та дітям, що знаходяться під опікою) донараховано компенсації на харчування на суму 6,4 тис. гривень.

Ревізією правильності відшкодування витрат на відрядження встановлено недоотримання працівниками добових на суму 1,7 тис. гривень.

Внаслідок невиконання окремими суб’єктами підприємницької діяльності умов договорів щодо перерахування училищу 50% від нарахованої заробітної плати учнів, які проходили виробничу практику, училищем недоотримано доходів на суму 10 тис. гривень.

За результатами ревізії складено шість протоколів про адміністративне правопорушення – порушення законодавства з фінансових питань, а також застосовано фінансову санкцію – зупинення операцій з бюджетними коштами. Директору училища надіслано обов’язкові вимоги щодо повного усунення виявлених порушень.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру області та управління освіти і науки ОДА, повідомили “Про все” у  прес-службі контрольно-ревізійного управління в Тернопільській області.

У Тернополі аварійне перехрестя вул. Лучаківського і Будного відремонтовано

Віктор Янукович про Межигіря. 25 грудня 2009 року