Тернопільський окружний адмінсуд визнав протиправними дії ТВК

Поділитися

3 червня 2011 року у Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося судове засідання за адміністративним позовом кандидата у депутати Тернопільської обласної ради від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Івана Друзя до Тернопільської обласної виборчої комісії.

У позовній заяві свободівець просив суд визнати протиправною бездіяльність Тернопільської обласної виборчої комісії та голови цієї комісії Сергія Іщенка, а також зобов’язати обласну виборчу комісію ухвалити рішення про заміщення депутатів Тернопільської облради, обраних до місцевих рад Тернопільської області за результатами виборів 31 жовтня 2010 року, наступними за черговістю, включаючи кандидата І. Друзя, кандидатами у депутати у виборчому списку Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”.

У результаті розгляду справи Тернопільський окружний адмінсуд ухвалив наступне рішення: визнати протиправними дії ТВК та зареєструвати свободівця Івана Друзя депутатом Тернопільської обласної ради. Нагадаємо, що територіальна виборча комісія вже більше семи місяців свідомо затягує ухвалення рішення про заміщення близько 20 депутатів обласної ради, обраних до інших місцевих рад області, наступними за черговістю кандидатами у депутати у виборчому списку обласної організації ВО “Свобода” та інших обласних партійних організацій, а голова комісії – представник компартії Сергій Іщенко – всупереч вимогам депутатів, не з’явився на друге, третє, четверте та п’яте пленарні засідання обласної ради, повідомила “Про все” прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Націоналіст-Кайда привітав журналіста-комуніста

За напад на екс-губернатора Тернопільщини заплатили 15 тисяч доларів