У Бережанській виховній колонії працювали з підлітками, які вчинили злочини в стані алкогольного сп’яніння

Поділитися

Протягом 2010-2011 навчального року працівники тернопільського Консультативно-просвітницького центру для допомоги залежним від алкоголю та членам їхніх родин працювали з підлітками, які перебувають у Бережанській виховній колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Тернопільській області.

Багато вихованців цієї установи вчинили злочини у стані алкогольного сп’яніння або ж виростали в сім’ях, в яких була алкогольна проблема. Тому протягом навчального року психолог, терапевт узалежнень та священнослужитель через спілкування з цими підлітками допомагали їм пізнавати власний духовно-емоційний світ, переосмислювати життєві цілі та цінності, будувати християнський спосіб мислення. Особлива увага була спрямована на подолання явища алкогольної залежності або ж співзалежності, яке, зрештою, і призвело до потрапляння в колонію.

Праця фахівців Консультативно-просвітницького центру була фінансово підтримана благодійною організацією “Ukraine Charity”, яка має за мету допомагати дітям, які через недостатню соціальну забезпеченість перебувають у групі ризику в соціальному, медичному та інших вимірах життя.

 

Сьогодні греко-католики й православні відзначатимуть одне з найбільших свят у році – Зіслання Святого Духа, “зелені свята” або П’ятдесятницю, бо воно припадає на п’ятдесятий день після Пасхи

Триває регіональний конкурс “Барви Дністра”