У літній період зростає ризик захворювання на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння

Поділитися

Про це попереджають тернопільські еменесники.  Основними причинами таких недуг є залучення до приготування їжі випадкових осіб, не обізнаних з елементарними правилами особистої гігієни, порушення технологій приготування їжі, зберігання продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.

 

МНС рекомендує не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання.

 

Не можна купувати продукти харчування на стихійних ринках, вживати незнайомі гриби, ягоди, трави, готувати продукти про запас.

 

Готові страви бажано вживати одразу, у випадку повторного споживання їх необхідно піддавати вторинній термічній обробці.

 

Зберігати страву не у холодильнику можна не більше 2 годин.

 

Не можна брати у дорогу продукти, які швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

 

При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми – обдати окропом.

 

Не можна пити, використовувати для приготування їжі і миття посуду воду з незнайомих джерел (рік, озер, підземних джерел).

 

Для цього необхідно використовувати воду з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану.

 

Під час туристичних мандрівок воду для миття посуду і рук необхідно фільтрувати і доводити до кипіння, для приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води.

 

Батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та особистої гігієни.

 

Купатися та відпочивати можна лише на офіційно дозволених пляжах.

 

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікарні, оскільки самолікування небезпечне.

 

Прес-служба МНС

Науковий круглий стіл “Розвиток грошової і банківської системи України за період незалежності”

Фінал Ліги чемпіонів 2012/13 прийме “Вемблі”