У мерії стверджують: у «соціальних» автобусах пільговики їздитимуть без обмеження, а всі решта – за рекордно низькою для України ціною

Поділитися

З 1 червня у Тернополі діє нова транспортна мережа та умови перевезення пасажирів. Тернопільські перевізники у «соціальних» автобусах та усіх тролейбусах возитимуть пільгові категорії громадян без обмеження у їх кількості.

Вартість проїзду у «соціальних» автобусах для інших категорій є найнижчою в Україні та становить 1 грн. 25 коп. У режимі маршрутного таксі перевізники зобов’язані перевозити не менше 6 пільговиків всіх категорій безкоштовно. Соціальних автобусів у Тернополі є 21 та вони покривають усі напрямки перевезень. У попередні роки по місту курсувало лише 5 «соціальних» «маршруток».

Розклад руху «соціальних» автобусів розміщений на усіх зупинках громадського транспорту Тернополя. Окрім того, їхній графік буде розміщений у всіх маршрутках Тернополя та у газеті «Тернопіль вечірній», яку за кошти міської ради буде розіслано у всі поштові скриньки тернополян.

Щодо дотримання водіями визначеного графіку руху на всі види автобусів, він буде удосконалений після введення в дію системи GPS-навігацій. Такі плани керівництво міста поставило перед собою на найближчі два роки.

Крім того уже з 1 червня їздити у громадському транспорті тернополянам стане комфортніше. Перевізники здійснюватимуть вологе прибирання автобусів перед початком виїзду на маршрут та перед другою зміною. Також, перевізники забезпечать водіїв уніформо, повідомляє сайт мерії.

Яка ситуація насправді – пишіть у коментарях. Лише без лайки, хоч розуміємо, що вона до цієї теми дуже доречна.

Лише 74% населених пунктів Тернопілля освітлено

Тернопільські правоохоронці затримали автомобільних злодіїв.