У Партії регіонів змирились з рішенням КС про червоні прапори

Поділитися
Народний депутат від фракції Партія регіонів Володимир Ландік заявляє, що рішення Конституційного суду про визнання неконституційним закону про використання червоного прапора Перемоги нарівні з державним прапором України має виконуватися і воно не підлягає обговоренню.

«Не дано право на обговорення рішень Конституційного суду, його рішення мають бездоганно виконуватися», – заявив Ландік.

Він підкреслив, що парламент голосує за багато законів, при чому багато з них не підписує президент, а частина визнає неконституційними КС.

«Ми не є фахівцями найвищого конституційного права, такими, якими є судді КС. Кожна людина помиляється», – зазначив Ландік.

Депутат підкреслив, що коли цей закон розглядався у Верховній Раді, особисто він розумів, що червоний прапор не повинен вивішуватися на будівлях держустанов постійно, а тільки в день Перемоги, 9 травня, тим самим віддаючи данину пам’яті загиблих і слави ще живих учасників Великої Вітчизняної війни .

Ландік підкреслив, що «коли він (закон – Ред.) викликає якісь суперечності в суспільстві, то навіщо нам ці протиріччя…».

За словами парламентарія, при ухваленні цього закону ідеологія була одного дня, а на ділі вийшло трохи інакше.

Нагадаємо, у п’ятницю, 17 червня, Конституційний суд України визнав, що використання червоного прапора для увічнення Дня перемоги суперечить нормам Конституції.

Як повідомлялося, 24 травня народний депутат Юрій Костенко зареєстрував звернення до КСУ щодо закону про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги.

20 травня Віктор Янукович підписав закон про порядок офіційного використання копій Прапора Перемоги. Законом встановлено однією з форм увічнення Дня перемоги офіційне підняття 9 травня копій червоного прапора Перемоги на будинках поруч із державним прапором.

Як відомо, 9 травня під час урочистої ходи Хрещатиком з нагоди вшанування 66-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні червоний прапор несли попереду державного.

В результаті прийняття цього закону на День Перемоги у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил і представниками партій КПУ, «Родина», «Русское единство», які попри заборони суду розгорнули червоний прапор.

За даними міліції, внаслідок бійок у Львові постраждали 14 людей, було затримано 9 осіб. Міліція вважає, що ситуацію спровокували «свободівці».

Червоний прапор визнано неконституційним. Остаточно і без права на оскарження

В управлінні Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ презентували аудіокнигу Любомира Гузара «Суспільство і влада»