У Тернополі буде цілодобове гаряче водопостачання! Є план дій!!!

Поділитися

– Львів уже вийшов на цілодобове водопостачання. Яка зараз ситуація з цим у Тернополі?- запитали журналісти сайту zaxid.net у міського голови Тернополя Сергія Надала.

-Холодну воду постачаємо цілодобово. На жаль, ми ще не можемо забезпечити щоденне цілодобове постачання гарячої води. Це зараз головна проблема, з якою ми працюємо. У нас є конкретний план дій, ми ведемо переговори з ЄБРР, уже маємо підписані попередні угоди. І з першого червня в Тернополі працює данська компанія на замовлення ЄБРР як експерт із тих запропонованих нами програм. Ми хочемо отримати фінансовий ресурс для проведення модернізації системи теплопостачання. Упродовж 14 днів ми отримаємо від експертів кінцевий варіант найвигіднішої, найоптимальнішої пропозиції, як це робити. І далі піде фінансування з коштів ЄБРР.

Перше, ми хочемо забезпечити цілодобове постачання гарячої води. Друге, ми хочемо також досягнути максимальної економії, при цьому забезпечивши повноцінне теплопостачання соціальної сфери – дитсадочки, школи, лікарні. І, звичайно, це якісне надання послуг тепла населенню. У нинішній системі, коли йде постачання тепла від котельні довгим шляхом по трубопроводу до населення, є, звичайно, втрати. Люди незадоволенні і послугами, й тими коштами, які змушені платити. Саме тому в Тернополі за минулі роки майже 35 відсотків населення перейшло на індивідуальне опалення. Це створює проблеми для Теплокомуненерго, адже в будинку є споживачі, яких обслуговує підприємство, і ті, що мають індивідуальне опалення. А витрати Теплокомуненерго залишаються такими ж, як і раніше. Якщо ж ми зможемо користувачам центрального опалення надати такі ж комфортні умови, то вони не стануть переходити на індивідуальне опалення, бо не буде змісту витрачати зайві кошти.

Продають майстерню Підгаєцького ліцею

Як Олег Ляшко кулаками “забрав” інформаційний привід в тернопільського нардепа Ореста Муца