У Тернополі переконані, що політика Табачника сприяє відтоку інтелекту з України

Поділитися


«Політика Уряду і насамперед одіозного антиукраїнського міністра освіти Дмитра ТАБАЧНИКА призвела до того, що українці не хочуть здобувати вищу освіту в Україні, а це означає нову хвилю відтоку інтелекту з нашої країни», – так заступник голови Тернопільської обласної організації Української народної партії Євген РІЙ прокоментував результати соціологічного дослідження Інституту Горшеніна «Студенти – образ майбутнього», які показали, що майже половина (45,9%) українських студентів хотіла б навчатися у Великій Британії, а  23,8% – у США.

«Те, що лише 15,5% опитаних українських студентів хотіли б здобути вищу освіту в Україні, означає, що решта чітко усвідомлюють: після отримання диплома шанси знайти гідно оплачувану роботу у рідній країні у них примарні. Особливо це стосується Тернопільщини, де роками найнижча в Україні зарплатня, а серед зареєстрованих у центрах зайнятості безробітних більше половини – люди з вищою освітою», – каже представник УНП.

Євген РІЙ закликає владу «негайно виправляти ситуацію, бо проблема не в тому, що українці хочуть навчатись за кордоном, а в тому, що навчаючись там не за особливо більші гроші, ніж хабарі в українських вишах, наші студенти роблять усе, аби знайти за кордоном гідну роботу і залишитись там».

«Тому Українська народна партія вимагає відставки ТАБАЧНИКА з посади міністра освіти України, перегляду концепції вищої освіти, реальної, а не на словах, боротьби із корупцією у вищих навчальних закладах і негайного скасування відновлених вступних іспитів до ВНЗ», – говорить заступник голови Тернопільської обласної організації УНП.

«А щоб Україна не втрачала інтелектуальний і трудовий ресурс, необхідно створити для її громадян сприятливу економічну ситуацію, тобто піднімати економіку і ВВП не приписками, а на ділі», – підсумував  Євген РІЙ.

УНП пропонує львів’янам зустріти 22 червня незваних гостей гробовою тишею

Елітна квартира в центрі Тернополя коштує 175 тисяч доларів, з видом на став -150 тисяч, а будинок на дві сім’ї – 240