У Збаражі в училищі “нахімічили” на 47 тисяч гривень

Поділитися

Про результати ревізії господарської діяльності Лановецької філії ПТУ №25 м.Збаража

Працівники КРВ в Лановецькому районі провели ревізію фінансово – господарської діяльності Лановецької філії ПТУ №25 м.Збаража за період з 1.05.2009 по 1.03.2011рр.

Результати проведеного контрольного заходу засвідчили наявність проблем щодо законного використання бюджетних ресурсів.

Фінансові порушення тут виявлені на загальну суму 47,2 тис. гривень.

Ревізією стану збереження та використання необоротних активів та запасів встановлено нестачу основного засобу на 1,2 тис. гривень. Крім того, під час інвентаризації виявлено, що 14 одиниць основних засобів балансовою вартістю 132,7 тис.  гривень знаходяться в розукомплектованому стані. Згідно з актом обстеження транспортних засобів і сільськогосподарської техніки від 11 травня 2011 року, комісією філії ПТУ оцінено відсутність деталей, на загальну суму 18,6 тис. гривень.

Ряд порушень допущено і при нарахуванні та виплаті заробітної плати. Внаслідок невірного визначення базового місяця індекса споживчих цін тут зайво нараховано індексації заробітної плати працівникам установи на більш ніж 2 тис. гривень. Таке порушення призвело до зайвого нарахування та перерахування внесків до соціальних фондів 749 гривень, а також недораховано індексації заробітної плати на 3,5 тис. гривень. Ревізією дотримання законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати за період перебування у службових відрядженнях та навчальних відпустках працівників філії ПТУ встановлено переплат у 12-и випадках на загальну суму 347 гривень та недоплат у 23-х випадках на загальну суму 2,4 тис. гривень. Ревізією дотримання законодавства при визначенні посадових окладів встановлено недорахування заробітної плати в сумі 4,5 тис. гривень.

Ревізія своєчасності та повноти надходження коштів від проходження виробничої практики учнями виявлено, що внаслідок недотримання вимог укладених договорів суб’єктами підприємницької діяльності не перераховано філії ПТУ коштів більш ніж на 12 тис. гривень від проходження  виробничої практики. Також за дні перебування учнів на практиці суб’єктами підприємницької діяльності зарплата учням не нараховувалась і не виплачувалась. Виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, учнями не отримано 8 тис. гривень.

Проведеною у процесі ревізії перевіркою повноти нарахування та виплати компенсації за харчування учням пільгової категорії (дітям-сиротам та дітям, що знаходяться під опікою) встановлено, що вказаним учням у літній оздоровчий період, неділю, святкові і канікулярні дні  денні норми харчування не збільшувалися на 10 відсотків для придбання свіжих овочів і фруктів, що призвело до недоотримання ними даної компенсації на 670 гривень.

Перевіркою законності передачі майна фізичним особам в оренду, встановлено, що філією ПТУ недоодержано доходів за оренду майна на 825 гривень.

За допущені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто одну посадову особу.

За результатами проведеного контрольного заходу до установи  застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операції з бюджетними коштами на рахунках, відкритих в органах Державного казначейства.

Матеріали ревізії передані до прокуратури Лановецького районну.

 

 

Прес-служба КРУ

в Тернопільській області

Про наслідки ревізії управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації

Четверта сесія Збаразької міської ради шостого скликання – відбулася!