Українські готелі не відповідають своїм зірковим статусам. А в Тернополі?

Поділитися

Офіційно в Україні – 15 п’ятизіркових готелів, п’ять з них – в Києві. Нещодавно перший такий з’явився і в Криму. Проте 80% українських готелів не афішує свою зірковість.

Георгій Черняк, фахівець із стандартизації та якості готельного оператора: «Если говорить о кровати, о таких вещах, которые даже в стандарте не указываются, а в так называемых европейских стандартах, можно говорить о качестве белья, о том, какая должна быть нить и каким образом должно изготовляться»

Здавалося б – дрібниця, а насправді це – вимоги до п’ятизіркових готелів. Номер, площею не менше шістнадцяти метрів, басейн, спа-салон, ресторан і навіть відповідний замок на дверях та звукоізоляція.

Із двох  з половиною тисяч готелів – більшість тризіркові.  Вони  найпопулярніші. Там, звичайно, не ті  умови, як  у п’ятизіркових, однак мінімальний   комфорт забезпечено. У кімнаті можуть поселити сусіда на  окремому ліжку, окрім  комунальних вигод – обов’язкові кондиціонер, холодильник, телефон, телевізор і автостоянка під вікном. Без цього переліку заповідних зірок на вивіску чіпляти не можна.

«К сожалению,  многие отели не позиционируют  себя, не  показывают уровень сервиса. Можете заплатить 200 долларов за сутки проживания в отеле но получите уровень обслуживания однозвездночного отеля.», жаліється заступник голови Держтуризмкурортів Дмитро Заруба.

У готелях, які не мають зірок, відвідувач переплачує за послуги, впевнені у Державній службі туризму й курортів. Тому  усіх, хто хоче називатися готельєрами, зобов’яжуть  отримати категорії. Ця процедура триває два тижні і  коштує  до п’яти тисяч гривень. Більшість власників  по зірки поки не поспішають, їм це не вигідно.

Європейський підхід до розселення туристів  доведеться  все ж започатковувати.   Іноземці, які приїдуть на чемпіонат з футболу,   лише за зовнішнім виглядом будівлі не вміють визначати, чи по кишені їм тут мешкати.

ICTV.

Канікули – час для знайомства з професіями

Ахметов знову найбагатший українець. З Тернопільщини лише Фірташ?