В Тернополі відбувся семінар щодо особливостей проходження військової служби у миротворчих контингентах

Поділитися


2 червня на базі  Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій було проведено семінар на тему: «Особливості служби військовослужбовців України у миротворчих військах на території інших країн».

Національний комітет громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає», Інститут Політичної Освіти у партнерстві із Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією “Спілка Молодіжного Самоврядування” в рамках проекту «Транснаціональна мережа з захисту прав призовників: захист молоді в ситуації державної дискримінації», що реалізується в Україні ГО «Центр Громадянських Свобод» за підтримки Європейської Комісії  2 червня  у Тернополі  було проведено семінар на тему: «Особливості служби військовослужбовців України у миротворчих військах на території інших країн».

Метою семінару було надати теоретичні та практичні знання молоді призовного віку  щодо служби у миротворчих військах на території інших країн, а також показати патріотизм та героїзм окремих її військовослужбовців, які загинули при виконанні військових обов’язків на прикладі Ігоря Киналя.

Учасниками семінару були студенти ВНЗ м. Тернополя, представники молодіжних громадських організацій, органів студентського самоврядування, суспільно-активна молодь, яка цікавиться проблематикою служби в армії віком 17-25 років.

До проведення семінару були запрошені працівники Тернопільського міського військового комісаріату, 162 Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом,  представники громадських організацій “Українська Спілка ветеранів Афганістану”, а також Ветеранів учасників миротворчих операцій.

В рамках семінару було обговорено  теми особливостей проходження строкової служби, військової служби за контрактом, їх законодавчої бази, соціального забезпечення військовослужбовців; особливостей проходження військової служби в миротворчих контингентах під егідою ООН і НАТО ( зокрема в Іраку та Ліберії)  та особливостей служби військовослужбовців України у бойових діях на території інших країн.

Наприкінці семінару відбулась зустріч із друзями Ігоря Киналя та покладання квітів до погруддя Ігоря Киналя  на будівлі  ЗОШ №3 м. Тернополя.

Як зазначив координатор семінару, голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації “Спілка Молодіжного Самоврядування” Ігор Процик: ” Проведення даного  семінару для молоді на тему особливостей  проходження військової служби, було досить цікаво. Адже перш за все учасники мали можливість більш детальніше  познайомитись із умовами призову до армії, проходження військової служби, перевагами служби в армії в майбутньому. По-друге, учасники семінару мали можливість задавати питання доповідачам, що звичайно ж викликало жваве обговорення. Адже не кожен призовник може задавати стільки питань під  час проходження самої процедури призову чи  медкомісії  у військкоматі офіцерам.   По-третє, дуже цікаво, на думку учасників, було слухати учасників миротворчих операцій в Іраку та Ліберії, які свого часу проходили там військову службу у миротворчих місіях ООН та НАТО, а також ветеранів війни в Афганістані.  І звичайно ж  ще однією особливістю проведення семінару був показ роликів, цілих фільмів про проходження військової служби за контрактом, особливостей проходження військової служби у миротворчих контингентах, Афганської війни. Тому значення проведення даного семінару для молоді  нашого міста, на мою думку, є визначальним, оскільки дало можливість учасникам семінару   задуматись про своє майбутнє вже сьогодні”

 

 

Google склав рейтинг українських вузів. Тернопільськими й “не пахне”

Продаж на аукціоні 3 об’єктів на загальну суму 560000 гривень