Відбулася робоча поїздка директора Теребовлянського районного центру зайнятості Наталії Куц у село Дворіччя Теребовлянського району

Поділитися

Директор РЦЗ зустрілася з головою сільради Ганною Шалапай. У ході зустрічі Наталія Куц ознайомила її з конкретними послугами служби зайнятості роботодавцям, якими може скористатися сільрада, детально зупинилась на порядку організації оплачуваних громадських робіт. У свою чергу сільський голова розповіла про те, що у селі є потреба у проведенні поточного ремонту закладів соціального призначення: приміщення сільської ради та прилеглої території, школи-садка (встановлення вікон, труб, дитячих шафок для одягу), фельдшерсько-акушерського пункту (встановлення вікон), а також пам’ятного знаку на центральній вулиці села; в упорядкуванні кладовища та придорожніх смуг уздовж села.

В рамках робочої поїздки директор центру зайнятості зустрілася також з безробітними громадянами с. Дворіччя. Вона поінформувала присутніх про послуги служби зайнятості незайнятим громадянам, розповіла про можливості відкриття власної справи, в тому числі й у галузі сільського зеленого туризму, сфери обслуговування тощо, наголосила на тому, що у період пошуку роботи можна взяти участь в оплачуваних громадських роботах, які дають можливість отримати тимчасовий заробіток. Наталія Куц також звернулась до селян з проханням допомоги сільському голові в упорядкуванні кладовища та вулиць на добровільних засадах.

Подібні робочі зустрічі директора ЦЗ із головами сільських та селищних рад району відбуваються систематично. У ході цих заходів визначаються пріоритетні напрямки співпраці служби зайнятості із соціальними партнерами, обговорюються можливості спільної діяльності.

У селі Личківці Гусятинського району відбувся виїзний семінар для роботодавців, які здійснюють свою діяльність на території сільської ради

На Тернопільщині випав град