У селі Личківці Гусятинського району відбувся виїзний семінар для роботодавців, які здійснюють свою діяльність на території сільської ради

Поділитися

Захід провели фахівці райцентру зайнятості з метою презентації послуг служби зайнятості, обговорення шляхів співпраці, надання консультацій щодо ведення соціально відповідального бізнесу, легалізації зайнятості.

Учасники семінару: голова Личковецької сільської ради Степан Дуда, приватні підприємці Леся Бреян, Марія Глушка, Надія Свідер, Ганна Зиньчак, Наталія Савка.

Фахівці відділу взаємодії з роботодавцями Гусятинського РЦЗ ознайомили присутніх із порядком організації оплачуваних громадських робіт; розповіли про правила укладання та реєстрації трудових договорів між приватними підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками. Зацікавили підприємців й можливості надання дотацій роботодавцям на створення додаткових робочих місць для безробітних, організація професійного навчання, перенавчання та стажування безробітних на їх замовлення як у навчальних закладах служби зайнятості, так і безпосередньо на робочих місцях.

– Одна людина у нас вже працює на дотаційному робочому місці, – сказала підприємець Надія Свідер. – У зв’язку з розширенням закладу громадського харчування я хотіла б створити ще одне таке місце, попередньо організувавши стажування безробітного, адже буду мати можливість придивитися до людини.

Леся Бреян планує відкрити бар, тому також звернула увагу на можливість створити дотаційне робоче місце.

– Ми співпрацюємо зі службою зайнятості ось уже п’ять років, – зауважив голова Личковецької сільської ради. – За цей час було укладено 17 договорів на організацію оплачуваних громадських робіт. Це вигідно і для громади, і для безробітних односельчан, адже вони мають, хоч і тимчасову, але роботу, а село – відремонтовані заклади соціального призначення, упорядковані дороги тощо. У липні цього року плануємо організувати згадані громадські роботи, аби належно підготуватися до святкування Дня Незалежності України.

Велосипедисти Тернополя проведуть акцію

Відбулася робоча поїздка директора Теребовлянського районного центру зайнятості Наталії Куц у село Дворіччя Теребовлянського району