За правління уенпіста Тараса Пастуха в Бучацькій райдержадміністрації “накрутили” на 165 тисяч гривень

Поділитися

Контрольно-ревізійним управлінням проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Бучацької райдержадміністрації та цільового використання коштів районного бюджету, виділених за цільовими програмами, за період з 01.06.2009 по 31.12.2010 рр., якою виявлено фінансових порушень на загальну суму 165 тис. гривень.

Проведеною ревізією з питань штатної дисципліни, оплати праці працівників райдержадміністрації  та нарахувань на заробітну плату встановлено порушень на суму майже 135 тис.грн., в тому числі: недоотримання працівниками заробітної плати – 8,1 тис.грн., незаконне її нарахування та виплата – 93,3 тис.грн., зайві перерахування до державних цільових фондів – 33,4 тис.грн.

Так, внаслідок безпідставного зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи, трьом колишнім працівникам райдержадміністрації відповідно до розпоряджень голови РДА зайво нараховано та  виплачено заробітної плати (надбавки за вислугу років; відпускних, в тому числі додаткових оплачуваних відпусток, які виникли внаслідок завищення стажу державної служби; розрахункових) на загальну суму 90,8 тис. грн.

Крім того допущено порушення при нарахуванні та виплаті індексації грошових доходів працівників райдержадміністрації та при нарахуванні заробітної плати за час перебування працівників у відрядженнях.

Проведена інвентаризація необоротних активів та запасів у матеріально-відповідальних осіб  встановила недостачу матеріальних цінностей на 2 тис. гривень.

Під час проведення ревізії  проведено обстеження фактичного використання земель за межами населених пунктів у трьох  сільських радах Бучацького району, яким встановлено, що за період з 01.06.2009 по 31.12.2010 без укладання договорів оренди сімома суб’єктами господарювання фактично використовується 8,8 га земель під господарськими будівлями і дворами та фактично розорано 19,7 га земель під проектними дорогами. В результаті  безоплатного використання земель за ревізійний період місцевими бюджетами недоотримано коштів на загальну суму 26,2 тис. грн., в тому числі обласним – 6,5 тис. грн., районним – 3,9 тис. грн., сільськими – 15,7 тис. гривень, повідомила “Про все” прес-служба КРУ в Тернопільській області

 

Народний депутат Василь Деревляний вважає губернатора Тернопільщини “бригадиром”

Тартак “порвав” тернополян на останньому концерті