Зробити дитинство щасливим

Поділитися


Досить часто проголошуємо ми збиту фразу “Діти наше майбутнє”, не задумуючись над її змістом. А що робимо ми, дорослі, аби це “майбутнє” росло живим та здоровим.

За розвагами діти часто забувають про небезпеку, що таїть в собі дорога, а батьки не завжди мають можливість проконтролювати їх поведінку. Безконтрольність з одного боку, елементарне нехтування норм безпеки з іншого в багатьох випадках призводять до трагедій.   Ось тут і виявляється, наскільки навчили дитину дома та у школі правильно поводити себе в різноманітних життєвих ситуаціях, наскільки усвідомлює вона, що життя та здоров’я – у її власних руках.

Кожного дня спостерігаємо, як діти переходять вулицю у невстановленому місці чи на заборонний сигнал світлофора, але мало хто робить зауваження юним учасникам дорожнього руху, застерігає їх від небезпеки. Не завжди дорослі стають прикладом у дотриманні Правил дорожнього руху, зводячи нанівець цим самим старання вчителів, які на уроках навчали та застерігали дітей від необдуманих вчинків.

Ось і продовжує міліцейський телетайп приносити сумні звістки про дорожньо-транспортні пригод з участю юний громадян, де за сухими рядками тексту стоїть непоправима трагедія, біль і сльози дитини. З настанням літніх погожих днів їх кількість зростає, адже діти за розвагами забувають про ту небезпеку, яку таїть  в собі дорога.

24 травня на автодорозі між селами Лози та Бодаки поблизу Вишнівця Збаразького району в результаті зіткнення зі скутером до лікарні потрапив 13- річний велосипедист, учень 6-го класу. Через декілька днів він помер в лікарні.

30 травня на вулиці 15-го Квітня Тернополя 13-річний велосипедист, учень ЗОШ №22 м.Тернополя,  зіткнувся з автомобілем «Део сенс».  Хлопця з травмами госпіталізовано.

6 червня на вулиці Чумацькій м.Тернополя 19 річний тернополянин, керуючи автомобілем «Фіат», допустив наїзд на двох 14-річних дівчаток, учениць ЗОШ №10 м.Тернополя. Обох дітей було доставлено в обласну дитячу лікарню для надання невідкладної медичної допомоги.

Чи буде дитинство щасливим в основному залежить від нас, дорослих. І ми повинні зробити все, аби ніщо його не затьмарило, щоб діти ніколи не потрапляли під колеса авто. А для цього необхідно так мало : лише бажання та любов до дітей.

 

Старший інспектор ВДАІ УМВСУ

майор міліції  Микола Лецкалюк

Перевезенню дітей – безпечну дорогу

Громадсько-молодіжна організація “Братерство Сиріт” презентує свій веб-портал