До дня незалежності театральний майдан вимостять бруківкою

Поділитися

У перспективі в Луцьку на головному майдані таки з’являться світло-музичний фонтан і підземний перехід.
Про це нашій газеті розповів міський голова Луцька Микола Романюк, відповівши на декілька запитань.
– Миколо Ярославовичу, що саме планується змінити на Театральному майдані?
– По-перше, майдан буде повністю викладений бруківкою, по-друге, працюватиме фонтан та, по-третє, має бути зроблений підземний перехід. У цьому році до Дня Незалежності виконаємо тільки роботи із мощення бруківки. Можливо, якщо умови будуть сприяти, розпочнемо реконструкцію фонтана. Вже знесено торгову палатку, така ж доля чекає і так званий дитячий майданчик.
– За чиї кошти оновлюється головний майдан міста?
– Мощення бруківки на площі фінансує народний депутат Ігор Палиця. Але ми також плануємо замощувати і територію за майданом: вулиці Градний Узвіз, Лесі Українки. На це підуть бюджетні кошти.
– Який вигляд матиме фонтан?
– Як і планувалося, це буде світло-музичний фонтан, ми працюємо в цьому напрямку. Гроші на нього виділить той же Ігор Палиця, який у такий спосіб робить благодійну справу для міста.
– Яка концепція побудови підземного переходу?
– Загалом Театральний майдан рішенням міської ради відданий в оренду комерційній структурі до 2013 року. І вже був готовий масштабний проект, в тому числі з підземним переходом, але поки що орендарі не мають коштів на його втілення. Хоча я його не підтримую, та й архітектор теж, адже, згідно із ним, планується знесення зелених насаджень. А я не дозволю зрізати жодного дерева. Можливо, лише доведеться прибрати старі верби біля фонтана, тому що вони естетично не зовсім гарно виглядають, але на їх місці обов’язково будуть висаджені інші дерева.
Отже, проект зараз переробляється, він буде у зменшеному варіанті із підземним переходом і торговими площами.
– То коли планується початок робіт?
– Мені важко назвати дату, адже все залежить від інвестора. Єдине, що можу сказати точно, що за свою каденцію я зроблю все, щоб підземний перехід був побудований.

http://www.visnyk.lutsk.ua

Жінка лагідного серця

Є цілеспрямованість – успіх не забариться