До звернень громадян в РВ ФДМУ по Тернопільській області – особлива увага

Поділитися

 

За 6 місяців 2011 року в РВ ФДМУ по Тернопільській області надійшло 10 звернень від громадян, у тому числі, – 2 звернення – від депутатів місцевих рад.
Як зазначив начальник регіонального відділення Михайло Шкільняк, розгляд звернень громадян залишається одним із пріоритетних напрямків роботи регіонального відділення: всі звернення ставляться на контроль, і на них у визначені терміни надаються відповіді. Кількість письмових запитів від громадян у першому півріччі 2011 року у порівнянні з відповідними періодами 2008-2009 років зменшилась. У порівнянні з відповідним періодом 2010 року залишається приблизно такою ж.
Звернення, які надійшли у першому півріччі 2011 року, стосувалися різних питань: встановлення майнових прав жителів гуртожитків, розпаювання земельних наділів, діяльності акціонерних товариств, розподілу державного майна, щодо реорганізації та створення нових структур на базі існуючих товариств, іншого. На всі звернення надано письмові відповіді у терміни передбачені чинним законодавством України.
Депутат Гусятинської райради надіслав запит стосовно вирішення майнових і земельних питань державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство «Хоростківське». Після з’ясування ситуації, депутату було надано роз’яснення щодо можливості вирішення даної проблеми. РВ на даний час не може вирішувати майнових питань через те, що підприємство не включене у перелік об’єктів приватизації на 2011 рік і не перебуває у процесі приватизації.
Зокрема, громадянка Б. з Кременця у своєму зверненні просила вирішити питання передачі частини житлового будинку у комунальну власність міста. Після вивчення ситуації та вжиття певних заходів, було отримано рішення Кременецької міської ради, у якому зазначено, що Кременецька міська рада готова прийняти з державної власності у комунальну 9/20 частини житлового будинку, що відповідає загальній площі квартири №2 ( у якій проживає жінка).
Надійшов колективний запит від педагогічних працівників Кременецької школи мистецтв та батьківського комітету із проханням посприяти проведенню ремонтно-реставраційних робіт закладу. Проведення ремонтно-реставраційних робіт пам’яток архітектури регулюється Законом України «Про охорону культурної спадщини», окремими нормативно-правовими актами, якими не передбачено виділення коштів РВ для здіснення ремонтних чи опоряджувальних робіт на подібних об’єктах. Ремонтні роботи може здійснювати орендар на умовах визначених законодавством.
Надано відповідь і на звернення директора КСП птахофірми «Бережанська» щодо можливості створення на базі КСП дитячого спортивного комплексу та вирішення інших питань. Через те, що державна частка у майні птахофірми відсутня, питання реорганізації і створення на базі колективного сільськогосподарського підприємства дитячого спортивного комплексу знаходяться поза межами компетенції РВ.
Підготовлено відповідь і на колективне звернення акціонерів ВАТ « Кременчанка», у якому вони написали про порушення їх прав. РВ повідомило, що через відсутність у майні товариства державної частки орган приватизації не володіє інформацією про результати його господарської діяльності і не може впливати на хід подій.
Надано роз’яснення на колективний запит акціонерів ВАТ «Шупарське», у якому висловлювалося прохання про допомогу у скликанні зборів акціонерів з метою ліквідації останнього та розподілу майна між акціонерами.
З метою надання більш повної інформації громадянам, представникам засобів масової інформації керівництвом регіонального відділення регулярно проводяться прийоми громадян з особистих питань, надаються усні консультації, роз’яснення під час “Прямих телефонних ліній”, які проводяться кожного місяця. Інформація про діяльність регіонального відділення, конкурси з оренди державного майна, з продажу державного майна у процесі приватизації, аукціони, зміни у законодавстві періодично розміщується у друкованих та електронних засобах масової інформації, на радіо та телебаченні.

Лариса Шумило,
прес-секретар РВ ФДМУ по Тернопільській області.

«На Чортківщині «Наша Україна» зайняла місце «регіоналів»

РВ ФДМУ по Тернопільській області пропонує в оренду 3 об’єкти державної форми власності, які знаходяться у Тернополі