Facebook заблокував експорт контактів в Google+

Поділитися

Соціальна мережа Facebook заблокувала можливість експорту контактів в нову соціалку Google+, яку минулого тижня запустила компанія Google.

Експорт був можливий завдяки спеціальному розширенню для браузера Chrome під назвою Facebook Friend Explorer. Розширення сканувало списки ваших друзів на Facebook на предмет наявності e-mail адреси і телефону та експортувало цю інформацію в Google Contacts, створюючи спеціальну папку Imported from Facebook. Після цього ви могли легко імпортувати список контактів в кола друзів на Google+.

Розробник розширення, Мохаммед Мансур, повідомив, що Facebook активно намагається заблокувати роботу експортера, приховуючи e-mail адреси ваших друзів. За словами Мансура, сервіс «вже не працює для багатьох людей». Втім, він пообіцяв створити нове розширення, яке дозволить робити експорт контактів з Facebook в Google+ щодня.

Цікаво, що позиція Google щодо доступу до контактів кардинально відрізняється від позиції Facebook: компанія запустила сервіс Google Takeout, який дозволяє вам легко експортувати або зберегти всі дані з ваших профілів у проектах Google. Взагалі позиція Facebook є дивною. Адже компанія забороняє вам експортувати ваші ж контакти, фактично заявляючи, що ці контакти належать їй.

6 липня пластуни Тернополя запрошують на Купальську ватру

Фестивалі мистецтв – це ще й пропаганда Тернопільщини туристичної