ЯК знайти роботу, якщо вже за 50?

Поділитися

Дивлячись в резюме на цифру за 50, рекрутер уявляє людину закоренілих правил і звичок, не здатну вчитися, а здатну повчати. До того ж, правила бізнесу змінюються, і роботодавець хоче бачити у себе на службі фахівця з “нової школи” і з новим поглядом.

Які “козирі” Ви можете запропонувати роботодавцю, щоб Вас захотіли взяти на роботу, незважаючи на вік?

1. Ваше резюме. Воно повинне свідчити про Ваш професіоналізм, багатий досвід роботи. Саме на це потрібно робити акцент, тому що професіоналами стають з роками. Правильно розставлені акценти в резюме допоможуть звернути увагу на Ваші сильні сторони. Наступним кроком буде запрошення на співбесіду.

2. Співбесіда. Тут важливо правильно себе подати. Тільки Ви знаєте, що у свої 50 з хвостиком Ви виглядаєте і відчуваєте себе на 10 років молодше. Ось і роботодавець теж повинен побачити перед собою людину, повну сил і енергії, та й ще з величезним багажем знань за спиною. Нехай у роботодавця навіть думки не виникне, що Ви прийшли відсидіти час до пенсії.

3. Перспектива. Звичайно, крім Вашого досвіду, роботодавця цікавить Ваша здатність вчитися новому, осягати нові напрями і програми. Ви повинні дати зрозуміти роботодавцю, що Ваша освіта не обмежилася отриманим дипломом 25 років тому. Чим більше семінарів, курсів Ви закінчили, тим краще для Вас.

4. Мудрість. Це головний Ваш козир! Тут головне не перегнути палицю і не намагатися нав’язувати всім свою думку, посилаючись на свій життєвий досвід. Людина старших років краще розбирається в людях і на різні ситуації може дивитися спокійно, зважено. До того ж, багато ситуацій, які для молодого співробітника можуть здатися критичними, Ви вже колись переживали і чудово знаєте, як з цим впоратися. Тому на керівні посади вигідно брати таких досвідчених фахівців.

5. Зовнішній вигляд. Про те, що одяг має бути акуратним і чистим зрозуміло без зайвих слів. Прагнучи виглядати молодше, ні в якому разі не надягайте одяг не за віком і не за розміром. Це, як мінімум, виглядає смішно і безглуздо.

Не рідкість, коли шукач, приступаючи до пошуку роботи, починає з того, що купує новий костюм спеціально для походів на співбесіду. І це досить хороша ідея. Правильно підібраний гардероб додасть Вам впевненості, а це вже половина успіху.

З перерахованого можна зробити висновок, що якщо грамотно підійти до завдання, то можна вирішити будь-яке питання. А головне – не ставте перед собою перешкод, а подумайте, як їх обійти.

Ключовим чинником є Ваш особистий настрій. Вірте в себе, у свої сили, в свою неповторність!

 

 

За матеріалами сайту UBR.ua

 

Рейтинг політичних родин Тернопільщини

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України тепер у «Твіттері»