Мешканці зі Злуки виступили проти будівництва літнього майданчика

Поділитися

Жителі будинку, що на вулиці Злуки, 37,  обурюються тим фактом, що, як вони стверджують, на їх прибудинковій території зводиться літній майданчик бару «Кураж» із порушенням багатьох законів і норм.

Ось що вони пишуть у листі-зверненні (подаємо зі скороченням): «…Звертаємо Вашу увагу, що розміщення літнього майданчика бару «Кураж» суперечить законам України, санітарним та пожежним нормам. Незважаючи на обов’язок дотримання тиші після 22.00 год., робота закладу супроводжується постійним шумом, співами, криками, бійками та численними порушеннями громадського порядку навіть після опівночі, які зі спорудженням даного майданчика лише посиляться, оскільки планується розміщення джерел підвищеного рівня звуку. Дані фактори негативно впливатимуть на фізичне та моральне здоров’я мешканців.

З точки зору пожежної безпеки даний об’єкт будується з легкозаймистого матеріалу (дерева) та знаходиться у безпосередній близькості до будинку. І в разі виникнення в ньому пожежі є пряма загроза розповсюдженню полум’я на наш будинок… Просимо посприяти у припиненні спорудження літнього майданчика бару «Кураж» на нашій прибудинковій території…». (Підписи 15 мешканців будинку).

Як повідомили жителі даного будинку, вони зверталися до свого депутата-мажоритарника Олега Шумила, але він, як зазначено у зверненні, «не компетентний у даному питанні, говорить не по суті і прийняв сторону власника бару «Кураж». Люди «вийшли» на іншого депутата – Костянтина Баранова, який пообіцяв допомогти вирішити даний конфлікт. Що з цього вийде, поживемо –побачимо…

КОМЕНТАР

Костянтин Баранов, депутат Тернопільської міської ради:

– Прикро, що депутат-мажоритарник від провладної партії не захищає інтересів виборців. Люди звернулися до мене, і я в міру своїх сил намагатимусь вплинути на цю ситуацію. Певен, що всі роботи по спорудженню літнього майданчика бару «Кураж» мають відбуватися у межах чинного законодавства, при цьому це не повинно спричиняти незручності мешканцям навколишніх будинків. Вважаю, що, мало би відбутися громадське обговорення щодо цього будівництва, адже воно розташоване на прибудинковій території сусіднього з майданчиком будинку на вул. Злуки, 37. Зі своєї сторони я вже звернувся до міліції, санстанції, МНС, екологічної інспекції, муніципальної поліції, управління торгівлі, управління ЖКГ й екології та благоустрою, щоб фахівці цих структур дали правову оцінку діям власників бару.

Василь Хомінець, начальник управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів ТМР:

– Комісія нашого управління разом з працівниками муніципальної поліції виїздила на місце конфлікту. Виявилось, що власники бару, маючи договір сервітуту на розміщення літнього майданчика біля самого бару «Кураж» (0,3 сотих), незаконно звели його через дорогу. Погодження на розміщення цього приміщення управління торгівлі не надавало. Мною буде складена доповідна записка на ім’я начальника відділу земельних ресурсів ТМР на предмет перевірки законності перебування цієї споруди на комунальних землях і вивчення питання щодо демонтажу цієї незаконної будівлі. Також це питання буде розглядатися на черговому засіданні постійнодіючої комісії з питань несанкціонованої торгівлі, куди, окрім служб міської ради,  входять працівники міліції, санстанції тощо. Водночас кінцеве рішення щодо цієї будівлі буде прийматися виконавчим комітетом.

http://www.numberone.te.ua

Взятися за перо мене змусило те, що дуже вже багато «бруду» виливається зі шпальт обласних газет на мого земляка, Героя України, голову наглядової ради групи компаній «Мрія-Центр» Івана Гуту

День молоді у Гусятині відсвяткували настільки бурхливо, що будуть доводити до відома керівництва РВ УМВС у Гусятинському районі про неналежну охорону громадського порядку на стадіоні “Збруч”