Прославлення патріота України-Преподобного Амфілохія

Поділитися
13 липня 2011 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА, в храмі Вознесіння Господнього с.Велика Іловиця Шумського району відбудеться святкове богослужіння з нагоди прославлення преподобного Амфілохія.
Преподобний Амфілохій народився в 1894 році в с. Мала Іловиця Шумського району Тернопільської області. Був насельнико Свято-Успенської Почаївської Лаври. Мав від Бога дар зцілювати хворих. За те, що не дозволяв Радянській владі закрити Лавру його було відправлено на примусове лікування до Буданівської психіатричної лікарні. Після цього він жив та надалі приймав хворих у с. Мала Іловиця Шумського району аж до своєї смерті 1 січня 1971 року. Отець Йосиф постійно приймав та лікував всіх хто до нього приходив, не залежно від національності та віросповідання. Був патріотом Української держави, зокрема лікував воїнів УПА. Хотів відкрити на території Лаври друкарню. На його могилі почали відбуватися чудеса і зцілення, котрі не припиняються до сьогодні.
Початок літургії о 10:00 (Свято-Вознесенський храм с.Велика Іловиця Шумського р-ну).
По завершенні літургії відбудеться ХРЕСНИЙ ХІД до хатини де проживав преподобний та встановлення і освячення хреста місці будівництва храму та монастиря на честь прп. Амфілохія (с.Мала Іловиця Шумського р-ну).
Щиро запрошуємо прийняти участь у святковому богослужінні.

Заява національно-патріотичних організацій Тернопільщини

Нардепа Івана Стойка насторожують слухняні судді і він, можливо, “подружиться” з “Фронтом змін”