Щастя материнства невід’ємне від здоров’я дитини

Поділитися

Дякуючи останнім відкриттям в кріобіології, з’явилась унікальна можливість зберегти природне джерело здоров’я і довголіття – пуповинну кров.

Із пуповинної  крові отримують особливі клітини, які називаються стовбурові – індивідуальні для Вашої дитини. Секрет цих клітин в тому, що вони здатні розмножуватись і перетворюватись в будь-які 240 типів клітин організму людини: в клітини головного мозку, легень, серця, печінки, нирок, кісткового мозку, мя’зевої тканини, шкіри і т. д.

На момент пологів стовбурові клітини присутні не тільки в кістковому мозку новонародженого, а й в печінці, в селезінці, а також вони беруть активну участь в процесах кровотворення в організмі дитини.

Доведено, що стовбурові клітини можуть давати початок гепатоцитам (клітинам печінки), нейронам і нейроглії (клітинам нервової системи), ендотеліальним (судинним) клітинам, м’язевим, кістковим, нирковим і іншим типам клітин, з яких складається організм.

 

Використання стовбурових клітин

Процес старіння людського організму, пов’язаний із зменшенням запасів стовбурових клітин, за рахунок яких постійно відновлюються всі клітини організму. Зберігши цей запас у вигляді стовбурових клітин пуповидної крові, можна значно збільшити не тільки тривалість життя , але й забезпечити її головну якість – молодість.

Уже сьогодні значно розширився діапазон захворювань, при яких проводиться трансплантація стовбурових клітин пуповинної крові:

  1. Синдром недостатності кісткового мозку.
  2. Хвороби імунної системи.
  3. Захворювання крові.
  4. Цукровий діабет.
  5. Вади розвитку і спадкові порушення обміну речовин.
  6. Захворювання серця, печінки.
  7. Травми, в тому числі із пошкодженням спинного мозку.
  8. Лейкози.
  9. Онкологічні захворювання різної локалізації.

10.  М’язева дистрофія і інші важкі захворювання.

Переваги стовбурових клітин пуповинної крові.

  1. Здатність ділитись у 8-10 разів вища, ніж у стовбурових клітин, виділених із кісткового мозку дорослого організму.
  2. Велика ймовірність того, що вони підійдуть для лікування.
  3. Зібрані при народженні, ці клітини можуть бути використані в любий момент і при необхідності на 100% підійдуть дитині.
  4. Сама процедура забору пуповинної крові абсолютно безпечна, неболюча: здійснюється без фізичного контакту матері і новонародженого.
  5. Пуповинну кров можна збирати як при фізіологічних пологах, так і при пологах шляхом кесарського розтину.

Забір пуповинної крові можна проводити тільки один раз в житті – при народженні дитини!

І Ваш малюк отримає унікальну  біологічну  страховку на довге і здорове життя, а Ви безцінний біологічний дар власної плаценти. Кріобанк стовбурових клітин пуповинної крові Інституту клітинної терапії має практичний досвід успішного прийняття пуповинної крові і плаценти в 24 містах України, в тому числі в нашому місті Тернополі.

На сьогоднішній день можна впевнено говорити, що збережені стовбурові клітини пуповинної крові в кріобанку, створеному на базі Інституту клітинної терапії можуть зберігати майже повну життєздатність (96%) протягом 20 років. Проте є дані, що стовбурові клітини можуть зберігатись вічно.

Право розпоряджатись компонентами крові до досягнення повноліття дитини має один із батьків при наявності згоди другого. Після повноліття стовбуровими клітинами розпоряджається дитина.

Власні стовбурові клітини генетично ідеально підійдуть дитині, але й можуть бути використані при близько родинній трансплантації для братів і сестер.

Пуповинна кров – безцінне джерело стовбурових клітин.

Поліклініка Медікус лікар-гінеколог Л.В.Шило

На останній сесії обларади її керівництво, і в першу чергу – голова Олексій Кайда, продемонстрували своє незнання законодавства про місцеве самоврядування…

Вивчаємо попит на об’єкти приватизації, які знаходяться у Тернополі та населених пунктах області