У Тернопільсько-Зборівській єпархії вшанували пам’ять покійного владики Михаїла Сабриги

Поділитися

29 червня минула п’ята річниця відходу до вічності першого єпарха УГКЦ на Тернопільщині світлої пам’яті владики Михаїла Сабриги. З цієї нагоди у Катедральному соборі Непорочого Зачаття Пресвятої Богородиці відбулася заупокійна Свята Літургія, у якій взяли участь духовенство та вірні із деканатів Тернопільсько-Зборівської єпархії. Цього ж дня у Марійському духовному центрі Зарваниця, у крипті, де покоїться прах владики Михаїла Сабриги, відбулася Панахида та молитви за упокій душі, яку очолив ректор Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого о. Іван Римар. У молитві взяли участь семінаристи, представники монаших згромаджень та вірні.

Проповідь про життя і діяльність владики Михаїла у Катедрі виголосив о. Орест Глубіш, редактор часопису «Божий сіяч». «Згадуючи про життєвий шлях владики, приходять на думку слова про те що він був духовним світочем, ревним душпастирем довіреного йому стада, яке провадив до Царства Божого незважаючи на труднощі у нелегкий час підпілля Церкви та перші роки її відродження, – зазначив проповідник. – Його серце завжди було переповнене Божою любов’ю, яку постійно передавав ближнім і робив це дуже терпеливо, бо знав, що тільки вона може перемогти зло, яке окутує людство».

«Владика зумів пронести Божий дар любові крізь терня радянської системи атеїзму і безбожництва, – зазначає кореспондент газети «Божий сіяч» Надія Шподарунок. – Усе життя владика хотів побачити вільну Церкву, вільну і незалежну нашу Україну та її вільний народ. Єпарх справді побачив і відчув радість, яка була в його серці і на його вустах, які постійно промовляли молитву подяки Господеві за безцінний дар свободи, котру побачив, за яку, терпів, за яку, працюючи, жертвував своє життя», повідомила “Про все”  прес-служба єпархії

На Тернопіллі створено 225 гектарів нових лісів

Підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» провела табір «Чеснота тверезості-ознака святості»