Василь Деревляний: «Влада відверто запустила процес руйнування Тернопільщини»

Поділитися

Нещодавно в Тернополі відбулося розширене засідання Дорадчої ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади за участю членів Асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Тернопільщини» та Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України. Під час даного зібрання керівники представницьких органів краю були офіційно поінформовані, що в результаті цілком реальної адміністративно-територіальної реформи нинішньої влади Януковича на Тернопільщині залишитися всього 3 райони (Тернопільський, Кременецький та Чортківський) та буде утворено 36 громад.

Гірку правду, злощасних для Тернопільщини ініціатив режиму Януковича, ще півроку тому підняв народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний. Він неодноразово в ефірах радіо та телебачення, на сторінках друкованих ЗМІ області «бив на сполох», розповідав про загрози та наслідки для жителів краю від адмінреформи злочинної влади.

За словам Василя Деревляного, адміністративно-територіальна реформа, яку розпочала втілювати в життя антиукраїнський режим Януковича має на меті: знищення патріотичного Галицького краю – Тернопілля.

«Ця адмінреформа веде за собою укрупнення сіл, селищ та районів нашої області, закриття бюджетних установ: лікарень, ФАПів, шкіл. Якщо, для прикладу, у Козівському чи Заліщицькому районі залишиться менше десяти сільрад, то як людина похилого віку зможе за десятки кілометрів дістатися до сільради для отримання чи то довідки, чи то консультації, чи необхідної поради, я вже не говорю про необхідну медичну допомогу?! Цей антинародний режим сьогодні ціленаправлено працює на знищення українських сіл. Після таких дій режиму Януковича згине українське село. Немає українського села – немає нації! Не буде жодного, кого не зачепить цей руйнівний процес невдовзі, тому не може бути жодного байдужого до цього питання сьогодні».

З метою захисту Тернопільщини Василь Деревляний направив своє звернення, як народного депутата України Тернопільській обласній, міській та усім районним радам області з пропозицією-проханням, під час сесійного засідання прийняти рішення: адресувати звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України з вимогою недопущення ліквідації районів Тернопільської області.

На щастя, значна частина районних рад області (Зборівська, Козівська, Теребовлянська, Підгаєцька, Збаразька, Монастириська, Бучацька, Борщівська, Заліщицька, Шумська, Лановецька Тернопільська та Чортківська), а також Тернопільська обласна та міська ради таки підтримали ініціативу Василя Деревляного. Але знайшлися й такі, хто нахабно зневажив інтересами своїх територіальних громад, а також майбутнім району та області. А саме: голови районних рад, які не винесли даного питання на розгляд сесії Густинської, Кременецької, Підволочиської та Бережанської райрад Тернопільської області.

Так, наприклад у своїй відповіді на звернення народного депутата Василя Деревляного, щодо захисту краю від адмінреформи, голова Гусятинської районної ради, дружина голови Тернопільської ОДА Хоптяна, не лише продемонструвала свою байдужість до долі Гусятинщини, але й відверто збрехала. Як йдеться у відповіді голови Гусятинської райради: «…наслідки зазначеної реформи ґрунтуються на припущеннях та домислах…». Така відповідь каже про те, що регіоналка, очільниця представницького органу району, дружина головного регіонала області, голови ОДА Тернопільщини не цікавиться ініціативами свого Президента, а швидше боїться визнати страшні наслідки зла, яке має назву адміністративно-територіальна реформа.

«Вони заїжджі, а тому, їм байдужа доля Гусятинського краю, а за їхні дії в районі має відповідати місцева, так звана, продажно-промислово господарська еліта, яка голосувала та обрала таку голову ради. Закриваючи бюджетні установи по області, тероризуючи дрібних підприємців краю, відбираючи у селян землю, місцева влада, а зокрема голова обласної адміністрації та його прибічники руйнують, гноблять Тернопільщину. Поодинці ніхто не в силі здолати чи дати відсіч цим злодіянням з боку влади.

Тому, я ще раз звертаюся до всіх міських, селищних та сільських рад, а також до депутатів районних рад – дати рішучу відсіч «регіоналівським» керівникам та продажним націонал-демократам, які захищають руйнівні ініціативи режиму Януковича. Потрібно переходити до більш радикальних, в тому числі й протестних заходів для захисту громади області та їх інтересів», – акцентував голова Тернопільської обласної організації «ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

Тернопільська міська рада інформує

Як один з найскандальніших політиків рибу ловив