Депутати Тернопільської обласної ради затвердили перелік об’єктів, на які буде витрачено 25 мільйонів гривень субвенції

Поділитися

Після перерви депутати обласної ради розпочали розгляд бюджетних питань. Мова йшла про розподіл понад 25 мільйонів гривень на об’єкти, видатки на які будуть проводитися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету обласному бюджету.  У депутатів було чимало запитань до начальника головного управління економіки Василя Гецька щодо переліку об»єктів, на які підуть кошти. Депутати зазначали, що згідно із постановою Кабміну, фінансування надається тим об’єктам, ступінь готовності яких складає понад 70 %. Відтак, від представників фракції ВО «Свобода» виникло запитання: чому пропонується виділяти понад 2 мільйони гривень на прибудову спортзалу і шкільної їдальні до школи в с. Оришківці Гусятинського району, де нульовий ступінь готовності.

Депутат Володимир Гульовський нагадав, що восени відзначатиметься 800-річчя Збаража, однак жодної копійки ОДА на об’єкти у цьому місті не передбачила.

У переліку об’єктів, на які планується виділити кошти, і тернопільський стадіон – понад 9 мільйонів гривень. До депутатів звернувся міський голова Сергій Надал. Він повідомив, що стадіон потрібно добудувати, оскільки Тернопіль  включений до переліку міст-сателітів чемпіонату Європи з футболу. «Якщо не буде реконструйований стадіон, місто залишиться поза Євро-2012», – зазначив міський голова.  Депутати від фракції Партії регіонів вважали, що ці кошти варто використати на добудову обласної бібліотеки.

Депутат Степан Кондира запропонував створити спеціальну комісію із фахівців, яка б визначила пріоритетні для фінансування об’єкти. На думку депутата, це б сприяло уникненню суперечок у сесійній залі. Голова обласної ради запропонував це питання вивчити комісії з питань планування територій, архітектури, будівництва, будівельної індустрії, дорожнього і житлово-комунального господарства та благоустрою територій.

Депутат Володимир Стаюра зазначив, що запропонований розподіл коштів залишає більшість районів поза фінансуванням. Однак, на жаль, внести зміни у перелік неможливо, бо список об’єктів уже затверджений у міністерствах. Неприйняття рішення означало б повернення до повторних розглядів питання, що взагалі унеможливить отримання коштів. «Депутати опинилися лише у ролі статистів, і обласну раду ставлять у зовсім незручне становище», – зазначили обранці громади.

Питання про затвердження переліку об’єктів, на які підуть видатки за рахунок субвенцій з державного бюджету,  голосувалося в поіменному режимі. Рішення було прийнято. Не голосували за це питання 10 представників фракції Партії регіонів із 12 присутніх.

Депутати також прийняли зміни до обласного бюджету. Згідно із цим рішенням сесії, 1 мільйон гривень  виділено для функціонування обласної школи мистецтв.

Голова обласної ради Олексій Кайда дав протокольне доручення управлінню капітального будівництва ОДА надати інформацію про об’єкти незавершеного будівництва із зазначенням ступеню готовності, визначеною сумою, необхідною для завершення робіт тощо.  Ці документи будуть надані усім  депутатам для ознайомлення.

Депутати також прийняли ще ряд рішень.

Про наступне пленарне засідання сорокової сесії Тернопільської обласної ради буде повідомлено додатково.

 

Депутати підтримали чортківських пенсіонерів-чорнобильців, заслухали інформацію про події навколо табору «Лісова пісня» та прийняли ще майже 20 позитивних рішень

Тернопільським «регіоналам» начхати на лемків