Для організації бізнесу у Тернополі дають 8,5 тисяч гривень

Поділитися

З метою підвищення рівня соціального захисту незайнятого населення на ринку праці, основна увага приділяється реалізації заходів активної політики зайнятості. Так, за січень – липень 2011 року Тернопільським міськрайонним центром зайнятості проведено 466 семінарів „Служба зайнятості консультує, допомагає, навчає” з техніки пошуку роботи, в яких взяли участь 7715 чол. За цей же період 2011 року проведено 19 інформаційних семінарів „Як почати свій бізнес” – 141 особа.

Для популяризації одноразової виплати допомоги по безробіттю для     організації     підприємницької     діяльності     проводиться  широкомасштабна інформаційно – роз’яснювальна робота серед населення, щодо можливості започаткування власної справи за сприянням служби зайнятості. З початку року проведено 19 інформаційних семінарів на тему «Як започаткувати власний бізнес» з орієнтації на підприємницьку діяльність, в яких взяли участь 141 чол. За січень – липень 2011 року 39 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності на суму 333,5 тис. грн., в тому числі  17 жінок, 23 чол. з числа молоді віком до 35 років. Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності за січень – липень 2011 року склав 8551,3 грн., що на 920,0 грн. більше ніж за минулий рік (7631,3 грн.).

З початку 2011 року 572 безробітних проходило професійне навчання та підвищення кваліфікації (у 2010 році – 343 чол. ). Набір на професійне навчання проводився за 52 професіями. Найбільшою популярністю користувались професії(спеціальності): продавець продовольчих і непродовольчих товарів, бухгалтер, менеджер зі збуту, муляр, перукар, електрогазозварник, водій, кухар, адміністратор, електромеханік з ліфтів, касир торговельного залу, інженер, фармацевт, юрисконсульт, психолог.

В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень – липень 2011 року за сприянням міськрайонного центру зайнятості працевлаштовано 2152 незайнятих громадян (у відповідному періоді 2010 року – 1667 чол.), у громадських  роботах  взяли участь 608 чол. (464 чол.). З початку року із 108 підприємствами укладено 146 договорів на працевлаштування безробітних з наданням дотацій  роботодавцям, на які працевлаштовано 146 чол. Співпраця з роботодавцями у напрямі працевлаштування безробітних шляхом надання дотацій буде продовжуватись, оскільки даний вид послуг – не лише крок уперед у зміцненні взаємовідносин служби зайнятості з роботодавцями, а й стимул до створення нових робочих місць та потужний засіб реалізації соціальної захищеності неконкурентоспроможних категорій населення.

Дефект електричної ізоляції тимчасово “вимкнув” електроенергію

Юридичні особи в Тернополі суттєво скоротили штатних працівників