Хакерська атака на опозиційний сайт ” Луганський край”

Поділитися

30 серпня, в наслідок хакерської атаки, припинив свою діяльність сайт ” Луганський край”, який був медіа-ресурсом БФ ” Підтримки Українських ініціатив” . Сайт   позиціював себе,  як супротивник діючої влади .Редактором сайту був очільник БФ” Підтримки Українських ініціатив” Дмитро Снєгирьов,  відомий своєю непримиренною позицією до фактів порушення громадянських прав та свобод, проявів корупції та беззаконня.

На сайті публікувалися критичні матеріали щодо фактів порушення діючого законодавства з боку представників влади, правоохоронних органів та духовенства.

Окремою темою публікацій були історичні дослідження Луганського краю, де основний наголос робився на територіальній та культурологічній приналежності краю до української нації. Багато статей було присвячено висвітленню маловідомих фактів з історії національно-визвольної боротьби на теренах Луганщини. Ці матеріали руйнували стереотипи та нашарування навколо історії Луганського краю та засвідчували її невід”ємність від загальноукраїнського процесу .Матеріали щодо національно-визвольних змагань 20 років та діяльності українського підпілля у роки Другої світової війни ламали стереотипи щодо Луганщини , як території де притаманна комуністична та імперсько-російська ідеологія.

Багато матеріалів критичного змісту було присвячено діяльності ВО ” Свобода”, як на регіональному так і загальнодержавному рівні. Аналітичні публікації та висвітлення фактів корупції серед партійного керівництва ВО ” Свобода” та їхнього членства в керівних органах влади , викликали шалену реакцію з боку центрального апарату ВО ” Свобода”.

За час існування сайту ” Луганський край” були здійснені неодноразові спроби припинити його роботу.

За короткий термін існування сайт знайшов своїх читачів як в Україні так і за її межами.

Керівництво БФ ” Підтримки Українських ініціатив” доводить до відома своїх читачів, що найближчим часом робота сайту буде відновлена за іншою адресою.

Керівництво БФ ” Підтримки Українських ініціатив” попереджає , що до відновлення роботи сайту за старою адресою та появи статей чи матеріалів на сайті ” Луганський край” не має ніякого відношення.

Прес-служба БФ ” Підтримки Українських ініціатив”

1 вересня у Тернопільському технічному університеті відбудеться телеміст з Таджикистаном

Вітаю з Днем знань