Голови Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської обласних рад написали заяви про взяття Тимошенко на поруки

Поділитися

 

Голови Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської обласних рад Олексій Кайда, Олег Панькевич та Олександр Сич звернулися до судді Родіона Кірєєва із заявами про готовність взяти на поруки Юлію Тимошенко.

“Для українського суспільства цілком очевидно, що про істину у справі Юлії Тимошенко не йдеться. Десять днів тому режим Януковича відверто продемонстрував – процес над Тимошенко вийшов за межі правової площини і має виключно політичний характер. Факт невмотивованого арешту Тимошенко став підтвердженням того, що це кримінальне переслідування мало вибірковий характер, було непрозорим та перетворилося на приклад використання правосуддя як засобу досягнення політичних цілей.

Ми, як виразники волі громад, висловлюємо свою тривогу з приводу небезпеки встановлення в Україні політичного режиму диктатури. Адже цим та попередніми арештами українських патріотів регіонали дають установку суспільству: хто не підкоряється режиму, того чекає політична розправа.

Щоби унеможливити спроби упередженого судилища, просимо передати Юлію Тимошенко на особисті поруки. Вважаємо, що авторитет органів місцевого самоврядування – трьох обласних рад, які ми очолюємо – мав би сприяти позитивному вирішенню цього питання”, – зазначив, коментуючи заяву, голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

 

Печерський районний суд м. Києва

вул. Хрещатик, 42-А, м. Київ, 01001

 

судді Кірєєву Р.В.

 

Кайди Олексія Петровича

вул. Грушевського, 8,

м. Тернопіль, 46021

 

ЗАЯВА

Звертаюся до Вас щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з арештом лідера однієї з опозиційних партій Тимошенко Юлії Володимирівни.

Факт невмотивованого арешту став підтвердженням того, що це кримінальне переслідування мало вибірковий характер, було непрозорим та перетворилося на приклад використання правосуддя як засобу досягнення політичних цілей. Події, що відбулися у Печерському суді Києва 5 серпня 2011 року, є великим кроком назад у розбудові демократичних засад нашої держави, складовою частиною політичного життя якої має бути чесна конкуренція влади та опозиції, які доповнюють та контролюють одне одного.

Висловлюю свою тривогу з приводу небезпеки встановлення в Україні політичного режиму диктатури.

З урахуванням зазначеного та на підставі ст. 149, 150, 152, 165 Кримінально-процесуального кодексу України звертаюся до Вас із цією заявою, якою інформую, що зобов’язуюся взяти Тимошенко Юлію Володимирівну на особисту поруку під час розгляду кримінальної справи № 49-3151. Поручаюся за її належну поведінку щодо явки за кожним викликом до суду і гарантую її присутність у суді за кожною вимогою.

Враховуючи викладене, прошу Вас, шановний суд, змінити запобіжний захід із взяття під варту Тимошенко Юлії Володимирівни та передати Тимошенко Юлію Володимирівну на особисту поруку.

 

 

Рейтинг Партії регіонів з серпня 2010 року по липень 2011 року обвалився з 40% до 20%

У Тернополі не буде світла