Яценюк отримає біля 40% прихильників Тігіпка

Поділитися

Очікування на помітне зростання рейтингу Партії регіонів внаслідок її об’єднання з партією “Сильна Україна” є малообгрунтованими. «Ймовірність арифметичного додавання рейтингів двох політичних сил дорівнює нулю, максимум на що можуть розраховувати регіонали – це 20-25% прибічників політичної сили віце-прем’єр-міністра», – зазначив директор Центру соціальних технологій «Соціополіс» Сергій Панченко.
На думку експерта, від анонсованого об’єднання, а скоріше поглинання Партією регіонів «Сильної України», більше виграють опозиційні політичні сили. В першу чергу – це партія Яценюка «Фронт змін», яка отримає біля 40% прихильників Тігіпка. В деякій мірі також виграє «УДАР» В. Кличка та
«Громадянська позиція» А. Гриценка, можливо навіть «Батьківщина». Більшість прихильників “Сильної України” розглядали її як певну “третю силу”, як помірковану альтернативу Партії регіонів і БЮТ. Після приходу С.Тігіпка у владу і перетворення “Сильної України” на сателіта Партії регіонів її рейтинг почав стрімко падати. Очевидно, що заява про злиття “Сильної України” з ПР зумовить подальше падіння і без того вже низького рейтингу цієї політичної сили (за останніми даними TNS – 1,9%).
«Також внаслідок анонсованого об’єднання на певний час зникне питання щодо того, хто є третьою силою в українській політиці – цю нішу скоріше за все займе «Фронт змін» А.Яценюка”, – резюмував експерт.

Щоб ви спитали б у голови Тернопільської облради?

Тернопільські студенти мають шанс довести, що вони найрозумніші