23 серпня 2011 року на базі ДП “Тернопільстандартметрологія“ відбулося засідання Тернопільської обласної дегустаційної комісії.
У заході взяли участь представники облдержадміністрації, Управління у справах захисту прав споживачів, Управління ветеринарної медицини у Тернопільській області, облСЕС, ДП “Тернопільстандартметрологія“.
12 виробників Тернопільщини представили на розгляд комісії хліб, хлібобулочні та ковбасні вироби, сири розсільні і м’які, води питні фасовані, рибу і морепродукти солені сушені. Дана продукція супроводжувалась відповідними висновками санітарно-епідеміологічної експертизи, протоколами випробувань, зразками маркування та пакування.
Харчова продукція оцінювалась комісією на відповідність сучасним вимогам за органолептичними показниками, пакуванням, маркуванням. До уваги бралися результати попередніх випробувань цієї продукції у випробувальній лабораторії ДП «Тернопільстандартметрологія». Всього було продегустовано 19 зразків продукції.
Високу дегустаційну оцінку отримав новий вид продукції – сир м’який з козиного молока.
Схвалення і високі бали дегустаційної комісії отримали також: вода питна, насичена йодом, вода питна газована «Козацька криниця», риба і рибопродукти солені, сушені.
Однак, за результатами попередніх лабораторних випробувань, два види ковбасних виробів були відхилені. Підприємству надані рекомендації щодо вдосконалення виробництва і запропоновано представити цю продукцію повторно.
У процесі дегустації члени комісії звертали увагу на технологічні подробиці виготовлення того чи іншого зразка та висловлювали зауваження і пропозиції щодо удосконалення їх виробництва, підвищення якості продукції, повноту і правильність маркування.
17 зразків продукції було рекомендовано комісією до поставлення на виробництво.