Як тернопільські експерти дегустували сир з козиного молока та йодовану воду

Поділитися

23 серпня 2011 року на базі ДП “Тернопільстандартметрологія“ відбулося засідання Тернопільської обласної дегустаційної комісії.

У заході взяли участь представники облдержадміністрації, Управління у справах захисту прав споживачів, Управління ветеринарної медицини у Тернопільській області, облСЕС, ДП “Тернопільстандартметрологія“.

12 виробників Тернопільщини представили на розгляд комісії хліб, хлібобулочні та ковбасні вироби, сири розсільні і м’які, води питні фасовані, рибу і морепродукти солені сушені. Дана продукція супроводжувалась відповідними висновками санітарно-епідеміологічної експертизи, протоколами випробувань, зразками маркування та пакування.

Харчова продукція оцінювалась комісією на відповідність сучасним вимогам за органолептичними показниками, пакуванням, маркуванням. До уваги бралися результати попередніх випробувань цієї продукції у випробувальній лабораторії ДП «Тернопільстандартметрологія». Всього було продегустовано 19 зразків продукції.

Високу дегустаційну оцінку отримав новий вид продукції – сир м’який з козиного молока.

Схвалення і високі бали дегустаційної комісії отримали також: вода питна, насичена йодом, вода питна газована «Козацька криниця», риба і рибопродукти солені, сушені.

 

Однак, за результатами попередніх лабораторних випробувань, два види ковбасних виробів були відхилені. Підприємству надані рекомендації щодо вдосконалення виробництва і запропоновано представити цю продукцію повторно.

 

У процесі дегустації члени комісії звертали увагу на технологічні подробиці виготовлення того чи іншого зразка та висловлювали зауваження і пропозиції щодо удосконалення їх виробництва, підвищення якості продукції, повноту і правильність маркування.

 

17 зразків продукції було рекомендовано комісією до поставлення на виробництво.

НА Вінничині НЛО залишило загадкові малюнки на полях

На Тернопільщині заговорили про вимоги до приймання, зберігання та переробки цукрових буряків».