Можливий дефолт у США нічим не загрожує Україні, – вважає депутат міської ради

Поділитися

Впродовж останніх кількох тижнів світові медіа лякають усіх новою хвилею фінансової кризи. Причиною цього – великий дефіцит бюджету у Сполучених Штатах. Він збільшує загальний державний борг США, який у травні сягнув історичного максимуму – близько 14,5 трильйонів доларів. Експерти кажуть, що різке знецінення долара і здешевлення сировини можливе. Але панікувати не потрібно.

– Я вважаю, що ніяких глобальних наслідків для України не мало би бути. Навіть якщо так званий технічний дефолт відбудеться, жодних різких рухів робити не потрібно. Свої заощадження, якщо вони у гривні, доларі чи євро, не потрібно обмінювати на якусь іншу валюту, а тримати в тій валюті, в якій мають. Тому що в процесі обмінів – із гривні на долар, з долара на євро, з євро на франк – все одно люди тільки втратять, – вважає депутат міськради, банкір Тарас Юрик.

Технічний дефолт, так би мовити, «запланований» на 2 серпня і це вже позначилося на ринку. Через підбурення політиків та преси підвищилась ціна на золото, зміцнився курс швейцарського франка, японської єни та австралійського долара.

ІНТБ

Україна повернулая з “Roborace cup of Brest” з перемогами

Сьогодні у читальній залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ ім.І.Пулюя відбудеться круглий стіл на тему “Управління твердими побутовими відходами”