На вимогу депутатів від опозиції голова Лановецької райради скликав пленарне засідання

Поділитися

Побачити істинне обличчя та «добрі» наміри представників влади від Партії Регіонів на Лановеччині всі присутні мали можливість на попередній сесії 18 серпня, коли депутати від Партії Регіонів не голосували за пропозиції залишити в школах району заступників директорів та педагогів-організаторів, а також дозволити поділ класів на групи в Лановецькій ЗОШ №1. Питання не вирішилося, сесія не закрилася, депутати розійшлися… Проте не заспокоїлися.
На пропозиції депутатів від «Батьківщини», «Свободи», «Фронту змін», УНП,»Нашої України» скликати друге пленарне засідання голова районної ради відповідав відмовками. Тоді депутати скористалися своїм законним правом та зібрали третину підписів з вимогою провести пленарне засідання до 1 вересня з одним питанням – вирішити проблему освітян.
Не витримуючи такого натиску та не знайшовши вагомих аргументів для заперечень, голова ради все таки скликав 30 серпня пленарне засідання, правда на 8.30 ранку в районному будинку культури. Серед присутніх депутатів на сесії «регіоналів» було мало. Не вболівають вони за освіту, їм би землю роздати родичам та ставки з рибою захопити. Навіть голова райдержадміністрації не прийшов. Справи, мабуть, були куди важливіші, як освіта району напередодні першовересня.
Але найголовніше, що рішення прийнято. Педагоги мають роботу, а їх сім»ї соціальний захист. Хоча про який захист можна говорити, коли потреба на заробітну плату по галузі освіти до кінця року складає 2 млн.866 тисяч гривень. От вам і обіцяне «покращення життя вже сьогодні». А яке нас чекає завтра ?

.

Як у Тернополі відсвяткували День міста?

Чому “солодке золото” на Тернопільщині дорожчає?