Пенсіонери Чорткова та Заліщиків обурені тим, що Пенсійний фонд припинив видачу чорнобильських доплат до пенсій

Поділитися

18 серпня 2011 року під час чергового пленарного засідання 40-ої сесії Тернопільської облради представники пенсіонерів міста Чорткова та Заліщиків повідомили депутатів, що Пенсійний фонд припинив виплати чорнобильських доплат до пенсій. Щодо виплати цих коштів було ухвалено відповідні судові рішення, проте гроші люди так і не отримали.

Начальник головного управління Пенсійного фонду в Тернополі Лариса Хома так роз’яснила ситуацію: “На даний час питання перебуває у судах різних рівнів, у тому числі й Конституційному”. Також вона вказала на відсутність коштів.

У свою чергу, депутат від Партії регіонів дякував чиновниці Пенсійного фонду за “хорошу роботу”, а чорнобильцям пояснив неможливість отримання належних їм грошей “труднощами в країні”. Серед пенсіонерів ці пояснення викликали шквал обурення.

Натомість, депутат облради від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Василь Хомінець підтримав пенсіонерів. А очільник обласної ради свободівець Олексій Кайда наголосив на тому, що управління Пенсійного фонду відреагувало на скарги пенсіонерів-чорнобильців лише після того, як люди вийшли на вулицю із протестами.

Депутати Тернопільської обласної ради ухвалили протокольне доручення головному управлінню Пенсійного фонду та правоохоронним органам провести ревізію списків осіб, котрі отримують чорнобильські соціальні виплати та виявити тих, хто не має на це права, повідомила “Про все” прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Відзначення Дня Незалежності: без параду, але з концертами

27 серпня у Тернополі відбудеться всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюму “Цвіт вишиванки”