27 серпня у Тернополі відбудеться всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюму “Цвіт вишиванки”

Поділитися

27 серпня 2011 року у Тернополі відбудеться фестиваль національної вишивки та костюму “Цвіт вишиванки”. Свято відбудеться за сприяння очільника Тернопільської обласної ради, свободівця Олексія Кайди і є одним із 20-ти святкових заходів до Дня Незалежности в Тернополі. Місце проведення – Український дім “Перемога”, центральна алея бульвару Т. Г. Шевченка.

Традиційно у рамках фестивалю планується виставка кращих вишиваних робіт, привезених з різних куточків країни, презентація національних строїв, які носили у різних регіонах України, конкурси на кращий український національний костюм, кращий рушник. На фестивалі буде й містечко майстрів, де усі охочі можуть спробувати себе у мистецтві народної вишивки. Окрім вишиванок, рушників, плахт та крайок під час фестивалю можна буде оглянути, а за бажання – придбати вироби з бісеру, кераміки, дерева.

Нагадаємо, перший Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюму “Цвіт вишиванки” у Тернополі відбувся 2007 року, повідомили “Про все” у прес-службі Всеукраїнського об’єднання “Свобода”

Пенсіонери Чорткова та Заліщиків обурені тим, що Пенсійний фонд припинив видачу чорнобильських доплат до пенсій

Як наші клуби в Лізі Європи зіграли (відео)