Пукач назвав Кучму і Литвина замовниками вбивства Ґонґадзе

Поділитися

Колишній президент Леонід Кучма та нинішній голова ВР Володимир Литвин були замовниками вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

Про це заявила представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

“Він (Пукач) називає ті прізвища, які він називав і раніше. Він називає прізвища Кучми, Кравченка (екс-глава МВС Юрій Кравченко), Литвина, Джиги (на той час перший заступник голови МВС Микола Джига)”, – сказала вона після закінчення судового засідання.

“Але назвати ці прізвища – мало, треба чесно описувати обставини. Бо тільки чесно описані обставини можуть бути підтверджені в ході судового слідства”, – додала Теличенко.

Вона зазначила, що до теперішнього моменту підсудний описував тільки частину обставин, а “в значній мірі корчив із себе щось таке, чим він не є”.

При цьому Теличенко зазначила, що суд може визнати винним будь-яку особу тільки в тому випадку, якщо є не тільки свідчення одного з підсудних, а коли ці свідчення перевірені іншими доказами, коли є інші свідки, коли є письмовий доказ, речовий доказ.

“У справі за фактом вбивства Георгія Ґонґадзе в частині розслідування щодо замовлення вбивства досудове слідство працювало дуже погано і не перевіряло, на жаль, належним чином показання Пукача. А тільки як-то так частково сліпило і все це назвало обвинувальним висновком”, – сказала вона .

Теличенко вказала на те, що українське кримінально-процесуальне право побудовано таким чином, що недоробки в ході досудового слідства означають фактично “нездатність судового слідства (дійти до істини)”.

“Але сьогодні тільки почалося судове слідство і ще рано говорити, що буде доведено, а що не буде доведено. Зрозуміло що Пукач повинен буде сісти у в’язницю, тому що конкретні епізоди вже доведені, вже є два вироки, які вступили в законну силу. Але суть не тільки в тому, чи сяде Пукач у в’язницю, а в тому, чи будемо ми знати імена”, – підсумувала Теличенко.

Раніше екс-генерал Олексій Пукач частково визнав свою провину в скоєних злочинах, зокрема, що він власноруч убив журналіста Георгія Ґонґадзе.

http://tsn.ua

Погода в Тернополі та Тернопільській області на середу, 31 серпня

«Київстар» передав громаді Тернополя відновлений фонтан «Спогад» на міському ставі